Nicuşor Dan afirmă că subvenţia la căldură poate fi suplimentată cu încă 200 de milioane de lei

Nicuşor Dan afirmă că subvenţia la căldură poate fi suplimentată cu încă 200 de milioane de lei

Primăria Capitalei poate să suplimenteze anul acesta subvenţia la căldură, de 950 de milioane de lei, cu încă 200 de milioane de lei, a declarat duminică, la Prima TV, primarul general, Nicuşor Dan.

"950 de milioane de lei este subvenţia totală pe anul 2021 şi un lucru important este că noi o plătim. Adică ce ne-am angajat în buget că plătim 950 de milioane, chiar o să plătim (...). Da, cel puţin 200 de milioane se poate, încă 200 de milioane în plus pentru subvenţie. Există două informaţii pe care nu le avem, un eventual ajutor de la stat şi cum va fi împărţit bugetul pe 2022 între Primăria Generală şi primăriile de sector", a precizat Nicuşor Dan.

Referitor la modul în care intenţionează să rezolve problema apei calde şi a căldurii, Nicuşor Dan a spus că trebuie înlocuită reţeaua primară, unde pierderile au ajuns la 38% în acest moment.

"Există oraşe în care problema asta a fost rezolvată, în sensul în care subvenţia la Oradea nu ştiu dacă e zero sau foarte aproape de zero. Dar pentru asta, noi trebuie să facem ce nu s-a făcut în toţi anii ăştia, adică să înlocuim reţeaua primară, unde pierderile au ajuns la 38% în momentul ăsta. Asta înseamnă să înlocuieşti 1.000 de km", a afirmat Dan.

El a adăugat că, până în prezent, s-a reuşit înlocuirea a 15 kilometri de reţea, însă contractul a fost semnat pentru 210 kilometri, din bani europeni.

"15, dar am semnat contractul pentru 210, cu bani europeni. Şi asta o să înceapă anul viitor. E cam puţin, ar fi fost mai mulţi dacă am fi găsit contractele deja semnate (...). Până la finalul mandatului eu am spus 50 de kilometri pe an, dacă am fi fost o entitate privată, într-o săptămână am fi alocat lucrările astea, fiind o instituţie publică, trebuie să facem toate aceste proceduri care ne-au dus cu achiziţia, cu semnarea contractelor acum, în octombrie", a explicat Nicuşor Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”