Nicuşor Dan: Bilanţul administraţiei Gabriela Firea - revoluţia în trafic - zero; RADET - faliment

Nicuşor Dan: Bilanţul administraţiei Gabriela Firea - revoluţia în trafic - zero; RADET - faliment

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a făcut, marţi, bilanţul administraţiei Gabriela Firea, şi s-a referit, printre altele, la falimentul RADET şi la faptul că zeci de mii de bucureşteni nu au apă caldă de două săptămâni şi nu le spune nimeni când va înceta situaţia.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc la capătul Pasajului Colentina, la ieşirea din Bucureşti spre Voluntari, Nicuşor Dan a susţinut că primarul general, Gabriela Firea, a înregistrat "zero" performanţe la capitolele: fluidizarea traficului, parcări la intrarea în oraş, benzi unice pentru autobuz şi troleibuz, semaforizare inteligentă, piste de biciclete, termoficare, Registrul Spaţiilor Verzi, staţii de monitorizare a poluării, Spitalul Metropolitan, o nouă sală polivalentă, centre de conferinţe, noi creşe, grădiniţe şi şcoli, Noul Plan Urbanistic General.

El a adăugat că RADET este în faliment iar compania municipală Termoenergetica - aproape de faliment, la fel ca Societatea de Transport Bucureşti, care "şi-a pus garanţie (...) sediile şi sute de autobuze".

"Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate: de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD şi de sigla PSD pe care o poartă în spate. Ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucureştenii să uite că a organizat un târg de Crăciun pentru a împiedica protestatarii să protesteze paşnic împotriva Guvernului în Piaţa Victoriei şi, când ei totuşi s-au strâns, a solicitat Guvernului să-i disperseze. Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august, când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie", a declarat Nicuşor Dan.

El a precizat că s-a ales locaţia conferinţei la confluenţa dintre Bucureşti şi Voluntari pentru că, "aşa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul CJ Teleorman, aşa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureştiul pe modelul Primăriei Voluntari", condusă de soţul ei, Florentin Pandele.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care "au înghiţit bani cât centura Bucureştiului" şi în care au fost angajaţi "pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid".

"S-au făcut mii de angajări în companiile municipale, în administraţiile publice din Capitală, nimeni nu e în stare să spună un singur specialist, un om respectat în disciplina lui, lider în domeniul lui, un universitar sau un om din mediul de business care să fi fost adus de Gabriela Firea fie în companii, fie în administraţiile din subordinea Primăriei", a spus Nicuşor Dan.

În opinia sa, Gabriela Firea nu are nicio legătură cu Bucureştiul.

"'Cui nu-i place să plece din Bucureşti'. Ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureştiului l-a adresat bucureştenilor. Eu cred că e mai simplu să plece primarul din Bucureşti. Oricum, nu a venit în Bucureşti decât în vizită, nu a locuit o singură zi în Bucureşti, nu a stat în trafic, pentru că primarul când vine e acompaniat de Poliţia Locală, care-i deschide intersecţiile (...), nu are nicio legătură cu acest oraş", a mai declarat Nicuşor Dan.

El le-a transmis partidelor de opoziţie că datoria lor este să scape bucureştenii de "dezastrul PSD-Firea".

"Mai este datoria noastră nu numai să scăpăm bucureştenii de acest dezastru, ci de a construi ceva în loc şi există sute de oameni care s-au dedicat Bucureştiului şi pe care nu-i bagă nimeni în seamă, există oameni care s-au implicat în protecţia împotriva cutremurului, în dezvoltarea cartierelor, în protecţie socială, protecţia animalelor, în toate domeniile importante pentru Bucureşti s-au dezvoltat specialişti care nu au avut un canal de comunicare cu Primăria Capitalei şi unul dintre obiectivele mandatului nostru este de a integra toate aceste energii creative în administrarea oraşului", a afirmat Nicuşor Dan.

El a remarcat că la această conferinţă de presă atmosfera a fost "liniştită, civilizată", după ce evenimentele pe care le-a organizat pe 5 şi 18 iunie au fost tulburate de viceprimarul Aurelian Bădulescu şi, respectiv, de maşinile de salubritate de la Sectorul 5, solicitând primarului Firea să se delimiteze de acele incidente şi să ia măsuri în organizaţia politică pe care o conduce.

"Suntem oameni politici într-o competiţie politică, transmitem un mesaj către bucureşteni şi e foarte normal ca el să fie auzit de bucureşteni. Încă aşteptăm răspunsul şefului PSD Bucureşti, Gabriela Firea, la întrebarea dacă PSD Bucureşti se delimitează sau nu de 5 iunie 2020, incidentul cu viceprimarul Bădulescu, şi de 18 iunie 2020, incidentul cu maşinile de salubritate de la Sectorul 5. Şeful PSD Bucureşti, Gabriela Firea, trebuie să spună dacă se delimitează sau nu de aceste incidente şi, dacă se delimitează, care sunt sancţiunile pe linie de partid pe care le-a dispus în interiorul organizaţiei", a adăugat Nicuşor Dan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”