Nicuşor Dan: O aştept în instanţă pe Gabriela Firea să dăm socoteală ce a făcut fiecare pentru Bucureşti

Nicuşor Dan: O aştept în instanţă pe Gabriela Firea să dăm socoteală ce a făcut fiecare pentru Bucureşti

Deputatul Nicuşor Dan declară, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, că o aşteaptă în instanţă pe primarul general al capitalei, Gabriela Firea, pentru o dezbatere faţă în faţă în care să dea fiecare socoteală pentru ce a făcut pentru Bucureşti după momentul alegerilor administrative din iunie 2016.

"O aştept în instanţă pe Gabriela Firea! O aştept pe Gabriela Firea la o dezbatere faţă în faţă în care să dăm socoteală pentru ce am făcut fiecare pentru Bucureşti din iunie 2016 până în prezent. În 2016 bucureştenii, prin voturile lor, ne-au clasat pe primele două poziţii în opţiunea lor pentru Primăria Capitalei. O aştept pe Gabriela Firea să spună public acuzaţiile pe care mi le aduce, pentru ca bucureştenii să vadă cine are dreptate. Îi aduc aminte că nu a răspuns la ultimul schimb de comunicate, legat de spaţiile V3b şi cluburile Fratelli, Bamboo, Le Gaga", afirmă deputatul Nicuşor Dan, fost candidat USR pentru primăria capitalei la alegerile din iunie 2016.

De asemenea, Nicuşor Dan arată că instituţia condusă de Gabriela Firea a pierdut toate litigiile pe care le-a avut cu el sau USR în instanţă: "Tribunalul a suspendat autorizaţia emisă de Gabriela Firea pentru complexul de blocuri şi birouri din Calea Floreasca; Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale; Tribunalul Bucureşti a obligat RADET să îmi comunice informaţiile pe care refuză să le facă publice".

Potrivit deputatului Nicuşor Dan, aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Bucureşti a pierdut şi alte 14 procese în care a apărat "actele ilegale ale primarului Oprescu".

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a depus la Tribunalul Bucureşti, două cereri de chemare în judecată împotriva Roxanei Wring, consilier general USR, şi a deputatului USR Nicuşor Dan, solicitând daune morale de 100.000 de euro pentru încălcarea dreptului la imagine.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de către Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că cei doi pârâţi "au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online". AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?