Nicuşor Dan: Primarul Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani al municipalităţii

Nicuşor Dan: Primarul Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani al municipalităţii

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL şi USR PLUS, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că primarul general Gabriela Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani al municipalităţii.

"La momentul ăsta (...) se pare că datoria curentă a Primăriei, la sfârşit de 2020, este de 3,7 miliarde de lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor, pe care l-a îndatorat", a susţinut Dan, într-o conferinţă de presă organizată în faţa sediului PMB.

În opinia sa, Gabriela Firea "a fost depăşită" de funcţia pe care a avut-o şi a dus traficul din Bucureşti, cât şi finanţele Primăriei într-un "blocaj complet".

"După ce a dus oraşul, după ce a dus traficul într-un blocaj complet, iată că primarul PSD Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet. Te întrebi cum e posibil ca un oraş, o Primărie, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, să intre în faliment. Primarul Firea dă vina pe alţii, ca de obicei, încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat: Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme, oricând ANAF ar fi putut să-i închidă conturile, să ceară insolvenţa STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut să ceară insolvenţa Termoenergetica. La sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei datorii comerciale şi 1,5 miliarde de lei datorii către stat", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, atunci când duci oraşul în faliment, "te ascunzi în gaură de şarpe de ruşinea asta" şi nu mai candidezi pentru încă un mandat, "pentru a fi preşedintele PSD sau preşedintele României".

"Primarul PSD Firea minte şi când spune că nu va avea de acum încolo să plătească transportul public şi căldura. Păi deja nu le-a plătit. Datoria STB-ului către ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica către ELCEN este de 500 de milioane de lei. Primarul PSD Firea mai minte când spune că nu a primit banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. De fapt, în prima jumătate din 2020, a primit de la bugetul de stat mai mulţi bani decât a primit în prima jumătate a lui 2019", a afirmat Nicuşor Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!