Noi detalii despre moartea magnatului rus al cârnaților, care a criticat invazia din Ucraina. Ce spune poliția indiană

Noi detalii despre moartea magnatului rus al cârnaților, care a criticat invazia din Ucraina. Ce spune poliția indiană

Autoritățile indiene continuă ancheta în cazul lui Pavel Antov, magnatul rus al cârnaților, al cărui trup neînsuflețit a fost găsit într-o baltă de sânge în fața unui hotel din India.

Pavel Antov FOTO Twitter @igorsushko

Pavel Antov a murit pe 24 decembrie 2022 în timpul unei călătorii în statul indian Odisha. Decesul său a survenit la două zile după cel al unui prieten de-al său care îl însoțea în acest periplu.

Cu câteva luni înainte de călătoria India, Antov, un fost membru al partidului Rusia Unită, formațiunea politică a lui Vladimir Putin, a criticat un atac cu rachete în Ucraina într-un mesaj pe WhatsApp pe care l-a șters la scurt timp după ce a devenit public. După ștergerea mesajului, Antov și-a prezentat scuze pentru o „neînțelegere nefericită” și s-a declarat „un susținător al președintelui” Putin și un „patriot” al Rusiei.

Potrivit presei americane, autoritățile indiene au oferit noi detalii despre moartea oligarhului rus. O sursă a declarat că Pavel Antov și prietenul său au călătorit prin junglă și „au băut mult”. „Dacă nu încetează să bea, se vor sinucide”, își amintește șoferul care i-a însoțit.

Vladimir Bidenov (Vladimir Bîdanov, potrivit presei ruse), care împărțea camera de hotel cu Pavel Antov, a murit pe 22 decembrie, după un atac de cord. Trupul său neînsuflețit a fost incinerat a doua zi.

La două zile după moartea lui Bidenov, un membru al personalului hotelului l-a văzut pe Antov ridicându-se brusc de la masă, dând cu pumni în aer și îndreptându-se spre acoperișul hotelului. Acesta și-a alertat colegii, dar personalul a ajuns prea târziu pe acoperiș, deoarece Antov se afla deja într-o baltă de sânge în partea laterală a clădirii cu trei etaje.

Poliția indiană încearcă să stabilească dacă Antov s-a aruncat, a fost împins sau a căzut accidental de pe clădire.

Cadavrele ambilor bărbați au fost incinerate în India.

Decesele lui Antov și Bidenov/Bîdanov sunt ultimele dintr-o serie de morți bizare survenite în rândul unor oficiali, directori de companii sau oameni de afaceri din Rusia de la începutul războiului din Ucraina, unele părând sinucideri după același tipar.

Cel puțin 19 oligarhi sau oficiali guvernametali ruși au murit în circumstanțe misterioase în cele 11 luni de război.

Fondator al producătorului de mezeluri Vladimirski Standard, Pavel Antov era în 2019 funcționarul cu cel mai mare venit în Rusia, declarând pentru acel an suma de 134 de milioane de euro. El a condus Comisia pentru Agricultură a forului legislativ din regiunea Vladimir, situată la circa 60 de kilometri est de Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...