Nou eșec al Phenianului: Racheta lansată de pe un submarin nord-coreean a explodat în zbor

Nou eșec al Phenianului: Racheta lansată de pe un submarin nord-coreean a explodat în zbor

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică de pe un submarin, dar racheta a explodat la scurt timp după lansare, a relatat Yonhap, citând Statul Major interarme sud-coreean, potrivit DPA.

Aparent, lansarea a fost un succes, dar racheta a explodat ulterior în zbor, a declarat Ministerul Apărării sud-coreean într-un comunicat, citat de AFP.

Marina militară nord-coreeană "a lansat ceea ce se crede a fi un SLBM din ape situate în largul portului Sinpo la ora (locală) 11:30 (02:20GMT)", a declarat Ministerul Apărării sud-coreean. Racheta, lansată de pe un submarin de 2.000 de tone din clasa Sinpo, a atins o altitudine de 10.000 de metri, explodând ulterior în zbor.

"Coreea de Nord nu a încetat să încalce rezoluții ONU, lansând în continuare rachete balistice", a declarat Ministerul Apărării sud-coreean.

Tensiunea crește după ce Phenianul a efectuat în ianuarie cel de-al patrulea test nuclear al său, urmat de o serie de tiruri cu rachete care, potrivit experților, demonstrează faptul că regimul nord-coreean progresează spre capacitatea de a lovi SUA pe continentul american.

"Condamnăm cu fermitate asemenea provocări", a lansat ministerul sud-coreean.

Premierul japonez a afirmat totuși că acest tir nu reprezenta o amenințare imediată. "Acest tir de rachetă nu constituie prin nimic o amenințare care ar afecta securitatea națională a Japoniei. Noi trebuie să lucrăm cu comunitatea internațională și să condamnăm Coreea de Nord", a declarat Shinzo Abe la canalul public NHK.

Lansarea nord-coreeană de sâmbătă intervine a doua zi după anunțul Washingtonului și Seulului privind desfășurarea în Coreea de Sud a unuia din sistemele de apărare antirachetă cele mai perfecționate din lume, THAAD (Terminal High Altitude Area Defence).

O baterie THAAD este deja amplasată pe insula americană Guam în Pacific, iar Japonia intenționează de asemenea să se doteze cu un astfel de sistem. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

5 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA