Nu judecăm Germania pentru că nu trimite arme Ucrainei, asigură ministrul britanic al apărării

Nu judecăm Germania pentru că nu trimite arme Ucrainei, asigură ministrul britanic al apărării

Marea Britanie nu judecă ţările care au ales să nu aprovizioneze #Ucraina cu arme letale, a afirmat miercuri ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, în cursul unei vizite la Berlin, transmite Reuters.

În timp ce SUA şi Marea Britanie au început să trimită arme Ucrainei, Germania a exclus să trimită arme letale din raţiuni istorice şi a afirmat că va livra căşti militare şi un spital de campanie, aminteşte Reuters.

Întrebat, la o conferinţă de presă alături de omologul său german, Christine Lambrecht, dacă în opinia sa Germania face suficient pentru a descuraja o invazie rusă în Ucraina, Wallace a replicat că "avantajul de a fi în NATO este că sunt 30 de aliaţi, aşa că toţi putem ajuta Ucraina în propriul fel".

"Evident, Marea Britanie a fost de părere că ucrainenii au nevoie de un ajutor letal cu caracter defensiv tactic. Însă nu emitem judecăţi în legătură cu alte ţări", a subliniat ministrul britanic al apărării.

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atenţionat mai devreme miercuri împotriva unei scindări a puterilor occidentale din cauza disputei privind livrările de arme către Ucraina, pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia asupra crizei ucrainene, a consemnat dpa. Ea a adăugat că este important ca puterile occidentale să reziste "tuturor tentativelor din exterior de a ne diviza".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară