Numărul contractelor de muncă suspendate de la instituirea stării de urgenţă a scăzut vineri la sub un milion

Numărul contractelor de muncă suspendate de la instituirea stării de urgenţă a scăzut vineri la sub un milion

Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la data instituirii stării de urgenţă (16 martie) a scăzut vineri din nou sub un milion, cifrele Inspecţiei Muncii transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale indicând 997.937 de contracte de muncă suspendate.

Dintre acestea, 299.567 de contracte de muncă s-au înregistrat în Industria prelucrătoare, 188.387 în Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 113.212 de contracte în Hoteluri şi restaurante.

În ceea ce priveşte contractele de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă, Inspecţia Muncii a transmis vineri o evidenţă de 254.804 de contracte încetate, dintre care 47.685 de contracte de muncă încetate în Comerţul cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 44.954 din Industria prelucrătoare, iar 34.749 de contracte încetate în Construcţii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, vineri, că peste 600.000 de angajaţi au fost sprijiniţi prin măsura şomajului tehnic, în perioada 16 - 31 martie 2020 , dar şi alţi 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale sau prin contracte de drepturi de autor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate