Numărul deceselor asociate COVID-19 din Iran este peste dublul celui anunţat oficial (experţi)

Numărul deceselor asociate COVID-19 din Iran este peste dublul celui anunţat oficial (experţi)

Numărul deceselor asociate noului coronavirus în Iran este peste dublul celui indicat de datele oficiale, a raportat marţi agenţia de presă Irna, citând o echipă de gestionare a crizei care încearcă să oprească contagiunea, informează DPA.

Expertul în sănătate Massud Mardani a fost citat spunând că numărul zilnic al deceselor, plasat la 337 luni de Ministerul Sănătăţii, ar trebui să fie înmulţit cu 2,5 pentru a obţine cifra reală a acestora.

Alţi experţi în sănătate din Iran împărtăşesc evaluarea lui Mardani conform căreia numărul real de cazuri de coronavirus din ţară este semnificativ mai mare decât cifrele oficiale din cauza capacităţii limitate de testare.

Specialiştii cer măsuri imediate de carantină în oraşele mari - în special la Teheran, un hotspot major pentru COVID-19 - pentru a preveni supraîncărcarea sistemului de sănătate.

Numărul zilnic de morţi anunţat luni marchează un record în această ţară de la debutul pandemiei.

În Iran, numărul total al deceselor asociate COVID-19 a ajuns în prezent la 30.712, iar cel al infectărilor la 534.631. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”