O femelă singuratică de macac dintr-un parc zoo din Israel a adoptat un pui de găină VIDEO

O femelă singuratică de macac dintr-un parc zoo din Israel a adoptat un pui de găină VIDEO

Niv, un exemplar tânăr de macac negru indonezian, de sex feminin, aflat într-un parc zoo dintr-o suburbie a orașului israelian Tel Aviv a făcut o adevărată pasiune pentru un pui de găină pe care l-a adoptat, informează vineri AFP.

De o săptămână, Niv nu încetează să se joace, să îl mângâie și să îl curețe pe puiul de găină care o lasă să facă toate aceste lucruri, deși ar putea scăpa cu ușurință printre zăbrele, a declarat pentru AFP Mor Porat, un oficial al Ramat Gan Safari Park.

"Acest tip de relație este rară. De obicei, macacii ucid și mănâncă găinile care pătrund în adăposturile lor, sau se joacă cu ele până când acestea mor", adaugă ea.

Pentru evitarea unui astfel de sfârșit tragic, oficialii parcului zoo i-au despărțit pe Niv și pe puiul înaripat de restul macacilor. Doar mama lui Niv, care este ținta ostilității celorlalte femele, a fost lăsată alături de cei doi.

Puiul, al cărui sex nu a fost încă determinat și care nu a primit un nume, ''pare foarte fericit că a găsit o mamă surogat'', după cum a explicat Mor Porat. ''Noaptea dorm împreună'', a adăugat ea.

În urmă cu câteva luni, Niv a mai avut o tentativă de a adopta un pui de găină, însă acela a preferat să scape.

Astfel de păsări umblă libere în parcul zoologic, angajații Ramat Gan Safari Park neștiind cu exactitate de unde provin.

"Se pare că Niv, care are patru ani și a ajuns la vârsta maturității sexuale, întâmpină dificultăți în găsirea unui partener. Acest lucru explică probabil instinctele materne pe care le exprimă față de acest pui care joacă rolul de substitut'', a mai declarat Mor Porat.

Macacul negru indonezian se află pe lista roșie a speciilor pe cale de dispariție a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria