O fetiță de patru luni bolnavă de rujeolă a murit la SJU Craiova

O fetiță de patru luni bolnavă de rujeolă a murit la SJU Craiova

O fetiță de patru luni bolnavă de rujeolă a murit joi la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș".

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu, fetița provenea din mediul rural și a contactat boala de la mama sa minoră, care era nevaccinată.

"Fetița de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate închisă, iar pe data de 10 mai a fost internată cu rujeolă, diagnosticată clinic, boală pe care a contactat-o de la mamă, care era nevaccinată. În cursul zilei de azi vom face o anchetă epidemiologică', a declarat pentru AGERPRES Ștefan Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova, dr. Cristina Geormăneanu, a declarat că fetița a decedat în urma unor complicații respiratorii. "Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeolă confirmată, cu evoluție nefavorabilă, a făcut complicații respiratorii și în cursul zilei de ieri a decedat. Se pare că sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani", a declarat dr. Geormăneanu.

Acesta este cel de-al șaselea deces înregistrat în Dolj de la începutul epidemiei de rujeolă și al 27-lea la nivel național. Potrivit medicilor, în ultima lună a scăzut numărul cazurilor de rujeolă în județ.

AGERPRES/(A — autor: Maria Mitrică, editor: Antonia Niță, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!