O navă cu motorină provenită din SUA este în drum spre portul Constanța

O navă cu motorină provenită din SUA este în drum spre portul Constanța

O navă cargo încărcată cu motorină provenită din zona Golfului Mexic (SUA) a fost importată de un client din regiunea Mării Negre, o mișcare neobișnuită provocată de lipsa de motorină în regiunea Mării Negre, care în mod normal este un exportator de motorină spre estul Mediteranei, informează furnizorul de știri în domeniul energiei S&P Global Platts.

Sursa foto: www.scheepvaartwest.be

Nava Kouros, cu o capacitate de 53.000 dwt (tone deadweight), a plecat din portul South Louisiana în data de 1 octombrie și în prezent așteaptă să treacă prin strâmtoarea Bosfor în drum spre portul Constanța.

În mod normal, regiunea Mării Negre exportă motorină, dar în prezent se confruntă cu un deficit de motorină, precum și cu o creștere a cererii din partea Turciei. Mai multe tancuri petroliere așteaptă să încarce la Novorosiisk, Rusia, după întreruperile provocate de vremea nefavorabilă de la începutul lunii octombrie.

"Marea Neagră se confruntă cu un deficit de produs, în consecință acest produs trebuie să fie importat din afară", a declarat un trader.

Nave încărcate cu motorină provenită din zona Golfului Mexic ajung deseori în Marea Mediterană, dar în mod normal rămân în zona de Vest, în timp ce zona de Est a Mediteranei este aprovizionată de navele cargo provenite din regiunea Mării Negre. Piețele din Vestul și Estul Mediteranei rămân separate, dar uneori o parte poate recurge la cargouri din cealaltă parte.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…