O societate importatoare din Turcia a ascuns de la taxare peste 96% din venituri

O societate importatoare din Turcia a ascuns de la taxare peste 96% din venituri

Inspectorii antifraudă au identificat o societate care desfăşura operaţiuni de import de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Turcia şi care făcea parte dintr-un lanţ tranzacţional, creat cu scopul de a eluda taxele şi impozitele datorate la bugetul de stat, prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de această firmă fiind de 9,24 milioane lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF)

"În fapt, societatea a efectuat, într-o perioadă relativ scurtă, un număr de 78 de operaţiuni de import din Turcia constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Marfa importată a fost declarată în vamă la valori foarte mici, scopul principal fiind achitarea unei taxe pe valoarea adăugată mult diminuată comparativ cu valoarea reală a mărfurilor. Ulterior, mărfurile au fost vândute preponderent fără întocmirea de documente legale şi fără înregistrarea veniturilor reale obţinute, urmărindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor aferente. Totodată, cu scopul de a oferi o tentă de legalitate tranzacţiilor desfăşurate, precum şi pentru a îngreuna verificările organelor fiscale, societatea a acoperit lipsa din gestiune provenită din vânzarea fără documente a bunurilor, prin depunerea de declaraţii fiscale nereale, declarând livrări către societăţi care nu au confirmat astfel de tranzacţii", se spune în comunicat.

Astfel, din totalul estimat al bunurilor vândute pe teritoriul naţional, în valoare 31,37 milioane lei, doar 24 de societăţi comerciale au confirmat că au achiziţionat marfă în valoare de 1,35 milioane lei. Şapte societăţi dintre clienţii declaraţi au fost utilizate de societatea verificată pentru a ascunde de la taxare veniturile obţinute în valoare de 30,02 milioane lei, ceea ce reprezintă 96% din totalul vânzărilor estimate.

Instituţia menţionează că în acest caz inspectorii fiscali au sesizat organele de cercetare penală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

4 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...