O staţiune din Italia interzice purtarea costumelor de baie în public. Amenzile pot ajunge până 500 de euro. În ce alte oraşe se aplică aceste restricţii

O staţiune din Italia interzice purtarea costumelor de baie în public. Amenzile pot ajunge până 500 de euro. În ce alte oraşe se aplică aceste restricţii

Restricţia nu se aplică celor care stau în costum de baie lângă piscină sau la un club de pe plajă. Noile măsuri se aplică doar atunci când oamenii sunt afară, în public, fie că se plimbă prin magazine sau se îndreaptă către un restaurant.

Primarul oraşului Sorrento, Massimo Coppola, susţine că turiştii îmbrăcaţi sumar îi fac pe localnici să resimtă „disconfort şi nelinişte”, relatează The Times .

El a adăugat că cei care se plimbă în bikini sau topless au fost „văzuţi de majoritatea oamenilor ca fiind în contrarietate cu decorul şi decenţa care caracterizează convieţuirea civilizată”.

Sorrento nu este singura destinaţie de vacanţă care trage linia la purtarea costumelor de baie în public.

În Barcelona şi Mallorca oamenii pot purta costume de baie doar pe plajă, cu amenzi de până la 1.500 de lei în Barcelona şi de până la 3.000 de lei în Mallorca pentru cei care nu respectă reglementările. La fel ca-n Sorrento, regula se aplică şi bărbaţilor care se plimbă la bustul gol.

Cele mai populare staţiuni din Mallorca avertizează că turiştii care poartă tricouri de fotbal sau şepci care strălucesc în întuneric nu vor avea voie să intre; este o încercare de a combate „turismul alcoolic”.

Un grup de restaurante din staţiune s-au unit pentru a impune un nou cod vestimentar pe care toţi turiştii vor trebui să-l respecte, altminteri li se va refuza accesul.

Îmbrăcămintea interzisă include maiouri fără bretele, şorţuri de baie, costume de baie sau orice accesorii achiziţionate de la vânzătorii ambulanţi, cum ar fi lanţuri de aur sau şepci care strălucesc în întuneric şi echipamente de fotbal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia