OFICIAL Ministrul Justiției este un PROST! Cel care a semnat documentul pe care el i-l atribuie procurorului general este procurorul Cristian Lazăr!

OFICIAL Ministrul Justiției este un PROST! Cel care a semnat documentul pe care el i-l atribuie procurorului general este procurorul Cristian Lazăr!

OFICIAL Ministrul Justiției este un PROST! Cel care a semnat documentul pe care el i-l atribuie procurorului general este procurorul Cristian Lazăr! Surse din cadrul CSM susțin că întreg scandalul din jurul ordonanței de clasare în dosarul lui Klaus Iohannis, pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a atribuit-o procurorului general Augustin Lazăr se pare că a fost semnată de un alt procuror.

Conform surselor, ordonanța de clasare a fost semnată, în 2013, de procurorul Cristian Lazăr, în prezent adjunct al Secției de urmarire penala si criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Jusțitie.

De altfel, în comunicatul de presă, Tudorel Toader arată că președintele Klaus Iohannis l-a numit pe autorul ordonanței de clasare într-o funcție de procuror de rang înalt, dar nu precizează dacă este vorba despre funcția de procuror general.

”Conform dispozițiilor art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, în vigoare la data de 28 aprilie 2016, ”Președintele României poate refuza motivat numirea în funcțiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoștința publicului motivele refuzului”.

Dacă Președintele României putea refuza motivat, este greu de crezut că își putea fundamenta decizia în lipsa studierii documentelor de la dosarul de candidatură.

Nu cunoaștem documentele care au fost analizate la acea dată de către domnul Președinte pentru a motiva decizia sa de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece din documentele de la Ministerul Justiției nu rezultă conținutul dosarului transmis către Administrația Prezidențială. Ordonanța de clasare menționată la punctul anterior se află în dosarul de la Ministerul Justiției, aferent procedurii de numire a domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general.

Autorul ordonanței de clasare a fost numit de către președintele în funcție, conform art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la propunerea ministrului justiției, într-o funcție de procuror de rang înalt.”, se arată în comunicatul Ministerului Justiției.

Surse ​CSM: documentele din dosarul lui Lazăr pot fi publicate

Cererea lui Tudorel Toader către CSM, de a aprecia dacă sunt întrunite condițiile legale pentru a fi publicate documente din dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr nu are temei, deoarece, potrivit unor surse din cadrul Consiliului, datele dintr-un astfel de dosar pot fi date publicității.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, citate de Mediafax, cererea lui Tudorel Toader de a aprecia dacă pot fi publicate documentele din dosarul lui Lazăr nu are temei.

Potrivit surselor citate, documentele din dosarul profesional al magistratului sunt confidențiale, însă cele dintr-un dosar de candidatură pot fi publicate.

Precizările vin după ce, în informațiile privind numirea lui Augustin Lazăr, pe care le-a publicat ministrul se arată că s-a găsit ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Iohannis, când era primar al Sibiului, în urma a 2 plângeri, iar Toader cere acordul CSM să publice documentele din dosar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale