Oficial rus: Statul Major al Flotei Ruse din Marea Neagră, lovit de ucraineni. Perdea de fum și trafic blocat pe Podul Kerci

Oficial rus: Statul Major al Flotei Ruse din Marea Neagră, lovit de ucraineni. Perdea de fum și trafic blocat pe Podul Kerci

Forțele armate ale Ucrainei au efectuat vineri un atac cu rachetă asupra Statului Major al Flotei Ruse din Marea Neagră, situat în centrul oraşului Sevastopol, în sudul Peninsulei Crimeea. Vestea a fost anunțată, în mod neașteptat, de ruși, în condițiile în care regimul de la Moscova nu recunoaște loviturile primite pe câmpul de luptă din Ucraina.

Sevastopol FOTO Shutterstock

UPDATE Mai puțin obișnuit, ucrainenii au ales să lovească letal Statul Major al Flotei ruse din Marea Neagră situat în centrul oraşului Sevastopol din Crimeea în timpul zilei și tocmai din acest motiv militarii Kievului au avut o tactică ieșită din comun. Detalii aici

Știrea inițială:

„Inamicul a efectuat un atac cu rachetă asupra cartierului general al Flotei”, a scris pe Telegram așa-zisul guvernator instalat de regimul de la Moscova în oraşul Sevastopol, Mihail Razvojaiev, precizând că un bilanţ al victimelor potenţiale „este în curs de stabilire”.

La câteva minute după ce a făcut anunțul cu privire la lovirea Statului Major al Flotei Ruse din Marea Neagră, Razvojaev a declarat că se aşteaptă la un al doilea atac cu rachetă asupra Sevastopolului.

FOTO Krîmskii Veter via zn.ua

FOTO Krîmskii Veter via zn.ua

„Un nou atac este posibil. Nu veniţi în centrul oraşului, rămâneţi în interiorul clădirilor. Pentru cei care se află în apropierea cartierului general al Flotei, în cazul activării sirenelor, mergeţi în adăposturi!”, a scris reprezentantul ocupației ruse în Sevastopol pe contul său de Telegram.

Unii bloggeri militari ruși anunță un prim bilanț al atacului din Sevastopol: șase victime. Totuși, ei nu precizează dacă ar fi vorba de persoane ucise sau rănite.

Pe de altă parte, traficul pe podul de peste Strâmtoarea Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost blocat, în timp ce transportul maritim de pasageri a fost suspendat, relatează presa ucraineană.

Potrivit agenției de presă Unian, ocupanţii ruşi din Crimeea au recurs vineri dimineața la perdele de fum pentru a învălui zona în care se află Podul Kerci.

Potrivit canalului de Telegram Crimean Wind, atât oraşul Sevastopol, cât şi golful din apropiere sunt acoperite de fum, transmite Agerpres .

Crimeea, zguduită de atacurile ucrainenilor

Armata și serviciile de securitate ale Ucrainei încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului de vineri cu rachetă de la Sevastopol, dar în ultimele două zile au revendicat o serie de lovituri grele pentru ocupanții ruși din Crimeea.

„Forțele de apărare ale Ucrainei au efectuat un atac combinat asupra bazei aeriene militare din apropiere de orașul Sakî, în Crimeea ocupată temporar”, a anunțat joi armata ucraineană, confirmând astfel o declarație în acest sens făcută anterior pentru Reuters de o sursă din SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

Atacul de la aerodromul de lângă Sakî s-a soldat cu avarierea unor avioane de luptă, distrugerea unor echipamente vitale și moartea a 30 de soldați ruși.

În afară de baza aeriană de lângă Sakî, armata ucraineană și serviciul de securitate al țării vecine au anunțat că au lovit miercuri dimineață un obiectiv din Sevastopol folosit de Flota Rusă din Marea Neagră ca post de comandă de rezervă. La fel ca la Sakî, atacul de miercuri de la Sevastopol a fost rodul unei operațiuni combinate realizate de SBU, Marină și Forțele Aeriene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?