Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reținut de poliția israeliană (sursă)

Poliția israeliană l-a reținut luni pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și patru alți suspecți pentru a-i interoga în cadrul unei anchete referitoare la o fraudă de câteva milioane de dolari, a declarat luni o sursă aflată la curent cu acest dosar, citată de Reuters.

Sursa foto: www.haaretz.com

În decembrie 2016, autoritățile israeliene l-au plasat pe Steinmetz sub arest la domiciliu, eliberându-l două săptămâni mai târziu fără a-l pune sub acuzare, într-un dosar privind acuzații de mită în cadrul activităților firmei sale de minerit BSG Resources din Africa. Compania BSGR a negat că ar fi vinovată de vreun delict. Cu acea ocazie, poliția a informat că Steinmetz și alți israelieni care trăiau în afara țării ar fi plătit zeci de milioane de dolari unor înalte oficialități publice din Guineea, stat în vestul Africii, pentru a-și promova afacerile.

Într-o declarație difuzată luni, poliția israeliană a anunțat că cinci suspecți au fost reținuți pentru a fi interogați sub suspiciunea de spălare de bani, uz de fals, fraudă, obstrucționarea justiției și mită.

O sursă informată despre cursul anchetei a declarat Reuters că unul dintre suspecți este Steinmetz. Totodată, mass media israeliană l-a identificat pe miliardarul israelian printre cei reținuți și interogați. Contactat de Reuters, un birou de avocatură israelian care îl reprezintă pe omul de afaceri a refuzat să comenteze informația.

Poliția a anunțat că persoanele reținute, al căror nume nu au fost publicate în comunicatul de presă, sunt suspectate că "au lucrat împreună și metodic cu principalul suspect pentru a crea și prezenta contracte și acorduri fictive... despre o țară străină pentru a transfera fonduri și a spăla bani".

În declarație, în care țara respectivă nu a fost precizată, se mai menționa că, "în conformitate cu evoluția anchetei, se va lua o decizie dacă cei implicați vor fi aduși în fața unui tribunal".

Poliția a mai anunțat că la locuințele și birourile suspecților au fost efectuate percheziții.

Steinmetz este implicat în dosare de corupție și în România, fiind trimis în judecată în dosarul retrocedării unei suprafețe din pădurea Snagov și a Fermei Băneasa.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi