Opozantul Aleksei Navalnîi, provocat la duel de şeful Gărzii Naţionale a Rusiei

Opozantul Aleksei Navalnîi, provocat la duel de şeful Gărzii Naţionale a Rusiei

Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, Viktor Zolotov, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, l-a ameninţat marţi pe principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, provocându-l la un duel pentru lansarea unor acuzaţii de corupţie, în opinia sa, false şi calomnioase, relatează Reuters.

Viktor Zolotov l-a acuzat pe liderul opoziţiei ruse că este o marionetă a Washingtonului şi a afirmat că scopul său este destabilizarea Rusiei.

Zolotov a părut extrem de furios într-o înregistrare video de aproape şapte minute difuzată online, în care a respins acuzaţiile de corupţie făcute de Navalnîi referitoare la Garda Naţională.

'Pur şi simplu te provoc la o luptă - în ring, oriunde, şi îşi promit că te fac praf în câteva minute', a spus Zolotov îmbrăcat în uniformă, ridicând pumnul.

'Vreau să îţi spun că declaraţiile pe care le-ai făcut despre mine sunt insultătoare, calomnioase şi false. Şi astfel de lucruri nu se uită de obicei în rândul ofiţerilor', a spus Zolotov care conduce Garda Naţională de la înfiinţarea sa în 2016 de către Putin.

De asemenea, Zolotov l-a avertizat pe Navalnîi să nu mai facă alte acuzaţii despre el sau familia sa.

'Îţi promit că înainte să calc şi să îmi şterg picioarele pe tine, voi face o demonstraţie pentru toţi membrii Gărzii Naţionale. Şi îţi garantez că îţi va fi ruşine să mai ieşi după aceea afară', a mai spus el.

În prezent, Aleksei Navalnîi execută o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru încălcarea legii privind protestele. El susţine că măsura împotriva sa a fost luată pentru a descuraja manifestanţii împotriva reformei pensiilor.

Un avocat al lui Navalnîi a afirmat că acesta nu poate reacţiona pentru că se află în închisoare şi va decide dacă îi va răspunde sau nu mai târziu personal lui Zolotov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă