Orban acuză Alianța USR-PLUS că face calcule meschine: „Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară din calcul politic”

Orban acuză Alianța USR-PLUS că face calcule meschine: „Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară din calcul politic”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, miercuri seara, într-o emisiune la B1TV, Alianța 2020 USR PLUS pentru că nu vrea să intre acum la guvernare și pentru că a anunțat că va avea candidat propriu la Președinție, acuzând-o că face calcule meschinem scrie G4Media .

 
Orban a spus că, dacă se creează un context în care se poate genera o altă majoritate parlamentară, partidele din opoziție trebuie să-și asume răspunderea guvernării.

El a susținut că USR PLUS nu dorește să-și asume acum guvernare probabil dintr-un calcul

„Decizia noastră este foarte clară. În Biroul Executiv am hotărât că vom depune moțiunea de cenzură, începem negocierile evident în primă fază cu partenerii din opoziție și ulterior cu toate grupurile parlamentare, evident mai puțin PSD și cu toți parlamentarii individual pe care putem să îi convingem să voteze moțiunea de cenzură. Iar în ceea ce privește asumarea răspunderii guvernării, păi un partid care depune o moțiune de cenzură în momentul în care vrea să dea jos un guvern trebuie să fie pregătit să își asume răspunderea guvernării. E un lucru elementar”, a declarat liderul PNL.

„Nu poți să îi lași pe ăștia să dea foc la țară numai dintr-un calcul politic că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez. Aici e problema să îi oprești pe ăștia să nu facă praf țara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie”, a subliniat Ludovic Orban.

Liderul PNL s-a arătat deranjat și de faptul că USR PLUS și-a anunțat intenția de a avea candidat propriu la prezidențiale.

„Nu poți să stai chiar fără niciun fel de simțire numai să-ți faci tu calcule meschine. Că am văzut că preocuparea lor în ziua în care referendumul convocat de preşedinte a fost adoptat cu un vot zdrobitor care a arătat faptul că preşedintele a convocat un referendum dând posibilitatea românilor să arate clar întregii Europe că societatea românească este o societate corectă, cinstită, că românii vor să fie conduşi de oameni cinstiţi, de oameni corecţi, de oameni competenţi, tu să vii să îţi anunţi candidat la prezidenţiale sau să revendici intenţia de a avea candidat la prezidenţiale îmbătat de un succes relativ, un succes relativ. Cu cât sunt mai mulți oameni care te votează, cu atât trebuie să fii mai atent, cu atât trebuie să fii mai responsabil, pentru că oamenii care te votează au speranță în tine și încredințează speranțele într-o viață mai bună și ți le pun pe umerii tăi. Asta trebuie să te facă mai responsabil, nu să te apuci să sari în sus de bucurie, să declanșezi niște spectacole festive pentru un succes relativ. (…) Ei au anunțat că vor să-și depună candidat la Președinție și dacă vor asta e, e democrație. Pot să candideze, nu îi putem împiedica pe ei să-și depună candidat la Președinție. Ceea ce nu mi-a plăcut e că ei au făcut chestiunea într-un moment total nepotrivit. Votul din 26 mai a fost un vot de revoltă, a fost o prezență de 50 la sută la alegerile europarlamentare și de aproape 45 la sută la referendum, o prezență uriașă, care a arătat clar că oamenii vor o schimbare”, a spus Orban.

Liderul PNL a precizat că acest guvern o să plece, mai devreme sau mai târziu.

Ludovic Orban a subliniat că cea mai bună soluție în situații în care majoritatatea parlamanetară e în conflict cu majoritatea populației o reprezintă alegerile anticipate, care însă nu pot fi organizate acum.

„Eu cred că alegerile parlamentare nu se vor desfășura în noiembrie 2020. Starea de tensiune în societate va crește. Îi rog pe români să fie la fel de atenți, de prezenți și să-și folosească acea putere imensă care e votul”, a mai declarat liderul PNL.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți seara, la Antena 3, că Alianța 2020 va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din acest an și a apreciat că într-un tur II cu Klaus Iohannis și candidatul USR PLUS chiar ar fi sentimentul că ai de unde să alegi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante