Orban: Avem cea mai puternică listă la europarlamentare; Rareş Bogdan - campion al luptei împotriva minciunii

Orban: Avem cea mai puternică listă la europarlamentare; Rareş Bogdan - campion al luptei împotriva minciunii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că liberalii au "cea mai puternică" listă de candidaţi la alegerile europarlamentare.

"PNL a decis astăzi candidaţii partidului la alegerile pentru PE. Intrăm într-o bătălie decisivă pentru România, pentru Europa. (...) Bătălia care urmează nu va fi uşoară, din păcate, cei care guvernează astăzi îşi bat joc de România. (...) Avem cea mai puternică listă, oameni care în viaţa lor au făcut lucruri palpabile pentru cetăţeni, reprezentanţi care, prin funcţiile pe care le-au deţinut, (...) au arătat că au capacitatea să facă lucruri bune pentru oameni", a susţinut Orban, într-o conferinţă de presă.

El a anunţat o campanie electorală "la firul ierbii".

Preşedintele PNL i-a prezentat pe candidaţii la europarlamentare - Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu, Violeta Alexandru, Ligia Ionescu, Ana Maria Dimitriu, Mădălin Teodosescu, Ciprian Ciucu, Aleodor Frâncu, Claudia Benchescu, Ciprian Epure, Adrian Lupu.

"Rareş Bogdan revine în PNL şi intră pe câmpul de bătălie. Este un adevărat campion al luptei împotriva minciunii, dezinformării, abuzurilor. Este omul care, când toţi ceilalţi spuneau minciuni, a avut curajul să spună adevărul. Este un om care fără menajamente şi-a pus în slujba binelui public toate calităţile şi şi-a asumat toate riscurile posibile pentru a-i informa corect pe cetăţeni şi pentru a arăta cu adevărat faţa hidoasă a celor care îşi bat joc de România", a afirmat Orban, care a menţionat că apreciază în mod deosebit decizia acestuia de a se alătura PNL.

El a susţinut că a avut consultări largi cu membri PNL în privinţa candidaturii lui Rareş Bogdan.

"Majoritatea zdrobitoare a colegilor mei au considerat că decizia este foarte bună, care va avantaja PNL şi va crea o motivaţie suplimentară fiecărui primar, fiecărui membru al PNL să se bată pentru victorie", a spus Orban.

Întrebat dacă PNL are o problemă legată de cadre, Orban a afirmat că un partid este "într-un proces continuu de atragere de valori din societate, de lideri care apără acelaşi principii şi valori, de oameni care poate să se bată pentru România".

"Rareş Bogdan este un om foarte bine cunoscut, este un profil de luptător împotriva abuzurilor, sistemului de putere construit de majoritatea PSD-ALDE, un om care îşi iubeşte ţara, care se va bate cu toată forţa şi cu toată tăria pentru a reprezenta România, pentru a promova interesele României în lume", a declarat Ludovic Orban.

El a evitat să precizeze dacă s-a consultat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema candidaturii lui Rareş Bogdan.

"Sunt convins că preşedintele priveşte cu ochi buni o astfel de candidatură şi în general procedura în urma căreia PNL şi-a desemnat candidaţii", a adăugat preşedintele PNL.

Liderul liberalilor a vorbit şi despre absenţa de pe lista candidaţilor la europarlamentare a lui Crin Antonescu, argumentând că i-a solicitat soţiei acestuia să candideze în continuare pentru Parlamentul European.

"Am explicat colegilor mei din Biroul Executiv. Eu i-am solicitat Adinei Vălean să candideze în continuare pentru PE şi l-am convins pe domnul Antonescu cu argumente serioase că, sigur, poate candidatura domniei sale ar fi putut aduce anumite câştiguri în plan intern şi în planul bătăliei politice, în schimb candidatura doamnei Vălean este foarte importantă pentru România. Am să vă dau argumente simple. Adina Vălean este în PE de când România a avut dreptul să trimită observatori, este un europarlamentar care astăzi are o influenţă extrem de mare, care a construit relaţii consolidate cu foarte mulţi oficiali europeni (...). La ora actuală Adina Vălean este singurul europarlamentar român care deţine preşedinţia unei comisii la nivelul PE. Candidatura doamnei Vălean este o candidatură extrem de serioasă şi care întăreşte calitatea listei PNL", a declarat Orban.

Referitor la faptul că europarlamentarul Cristian Buşoi ar fi votat în BEx împotriva listei, iar în BPN s-ar fi abţinut, Orban a susţinut că în PNL "este democraţie".

"În PNL e democraţie şi fiecare membru al PNL poate să voteze aşa cum îi dictează propriul discernământ, propria conştiinţă şi propria evaluare. Nu mi se pare nimic ciudat că un om îşi exprimă un vot, indiferent care este votul respectiv. Pentru Parlamentul European lista pe care o depune fiecare partid e o listă naţională. Fiecare candidat, europarlamentar ales, are obligaţia de a îi reprezenta pe toţi românii", a spus Orban.

El a mai subliniat că criteriul regional a dispărut din hotărârea Consiliului Naţional.

"Criteriul individual a stat la baza alcătuirii acestei liste. Avem cea mai valoroasă listă", a mai arătat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a subliniat că nu se hazardează să menţioneze un procent pe care ar trebui să-l ia PNL la europarlamentare.

"De la referendum până astăzi PNL este pe un trend crescător, consolidat şi putem câştiga alegerile pentru Parlamentul European", a afirmat Ludovic Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...