Orban, despre Dragnea la DNA: Nu mi se pare normal ca un om să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune

Orban, despre Dragnea la DNA: Nu mi se pare normal ca un om să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu i se pare normal ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să vină însoțit de bodyguarzi și să se creeze grupuri de presiune la DNA, susținând că "indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică".

Prezent luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, Orban a fost întrebat de jurnaliști cum comentează venirea lui Dragnea la DNA însoțit de membri ai PSD.

"De fiecare dată m-am prezentat și la DNA, și în fața instanței singur, însoțit — e adevărat — de avocați. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiției. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcție are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influențeze într-un fel sau altul desfășurarea activității, fie a instanțelor de judecată, fie a procurorilor", a răspuns Orban.

Ludovic Orban a mai spus că Dragnea ar trebui să un pas înapoi și să se retragă de la șefia Camerei Deputaților, după ce DNA a deschis un nou dosar pe numele președintelui PSD.

"După cum știți, noi am depus o modificare a regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât să punem iniția procedura de schimbare a președintelui Camerei Deputaților din funcție. Ar fi trebuit să renunțe de mult, dar, din păcate, Dragnea și PSD nu înțeleg că într-un stat de drept, într-o democrație, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică", a afirmat președintele PNL.

Orban a anunțat că și-a amânat deplasarea în SUA, pentru a participa, luni, la procesul în care este judecat pentru folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, în care a fost achitat în primă instanță.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...