Orban, despre Dragnea la DNA: Nu mi se pare normal ca un om să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune

Orban, despre Dragnea la DNA: Nu mi se pare normal ca un om să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu i se pare normal ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să vină însoțit de bodyguarzi și să se creeze grupuri de presiune la DNA, susținând că "indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică".

Prezent luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, Orban a fost întrebat de jurnaliști cum comentează venirea lui Dragnea la DNA însoțit de membri ai PSD.

"De fiecare dată m-am prezentat și la DNA, și în fața instanței singur, însoțit — e adevărat — de avocați. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiției. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcție are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influențeze într-un fel sau altul desfășurarea activității, fie a instanțelor de judecată, fie a procurorilor", a răspuns Orban.

Ludovic Orban a mai spus că Dragnea ar trebui să un pas înapoi și să se retragă de la șefia Camerei Deputaților, după ce DNA a deschis un nou dosar pe numele președintelui PSD.

"După cum știți, noi am depus o modificare a regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât să punem iniția procedura de schimbare a președintelui Camerei Deputaților din funcție. Ar fi trebuit să renunțe de mult, dar, din păcate, Dragnea și PSD nu înțeleg că într-un stat de drept, într-o democrație, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică", a afirmat președintele PNL.

Orban a anunțat că și-a amânat deplasarea în SUA, pentru a participa, luni, la procesul în care este judecat pentru folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, în care a fost achitat în primă instanță.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie