Orban l-a repus în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Transporturilor pe Fabian Țîrcă de la Giurgiu, care a deținut aceeași funcție și în guvernul PSD

Orban l-a repus în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Transporturilor pe Fabian Țîrcă de la Giurgiu, care a deținut aceeași funcție și în guvernul PSD

Premierul Ludovic Orban l-a numit în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Transporturilor pe Fabian Țîrcă, de la Giurgiu, care a deținut aceeași funcție și în Guvernul Dăncilă. Anterior, Țîrcă fusese subprefect de Giurgiu, numit în octombrie 2017. Organizația PSD Giurgiu este condusă de baronul Niculae Bădălău.

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Fabian Ţîrcă, comisar-şef adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia semnată luni de șeful guvernului și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, Țîrcă a fost numit la propunerea ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Fabian Țîrcă fusese demis din aceeași funcție de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor imediat după instalarea Guvernului Orban, dar a fost renumit pe 25 noiembrie, a doua zi după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Prima numire a lui Țîrcă la Transporturi a fost făcută de fostul premier Viorica Dăncilă, pe 11 martie anul acesta.

Fabian Țîrcă a fost consilier al primarului liberal din Giurgiu, Lucian Iliescu, din 2008 până în 2012. Un an mai târziu, în 2013, el a fost numit comisar-șef adjunct al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, tot în Giurgiu, funcție pa care a deținut-o până în octombrie 2017, când a fost numit de guvernul PSD în funcția de subprefect al județului (vezi aici CV-ul lui Fabian Țîrcă).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia