Orban: Mi se pare foarte ciudat atacul lui Cioloş; face un serviciu PSD

Orban: Mi se pare foarte ciudat atacul lui Cioloş; face un serviciu PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seară că atacul lui Dacian Cioloş la adresa liberalilor este ciudat, afirmând că acesta face un serviciu PSD.

"Sunt acuzaţii izvorâte din senin, este un atac. (...) Mi se pare foarte ciudat acest atac. PNL duce greul bătăliei cu PSD. De când sunt preşedintele partidului suntem într-o luptă la baionetă cu majoritatea guvernamentală, o luptă care este extrem de dificilă pentru că nu ne batem cu partide politice democratice, care să pună în practică un program de guvernare, care să caute să aplice politici publice în diferite domenii, ne batem cu o coaliţie guvernamentală care nu are alt obiectiv decât acela de a cotropi statul român, instituţiile statului. (...) PNL face nişte eforturi extrem de mari, cu multe rezultate. Această coaliţie încearcă să modifice legislaţia în domeniul justiţiei, Codul penal şi Codul de procedură penală şi se străduiesc de doi ani şi nu reuşesc pentru că s-au lovit de un zid format de preşedintele Klaus Iohannis şi PNL. Dacă cineva care zice că este împotriva PSD atacă principala forţă care se bate cu PSD înseamnă că face un serviciu PSD", a spus Orban la B1 TV.

El a afimat că declaraţiile lui Cioloş sunt "vorbe aruncate poate dintr-o lipsă a fenomenului politic", catalogând acest gest politic drept "ciudat, care arată o posibilă agendă ascunsă".

"Este un atac straniu din partea cuiva care de-a lungul carierei sale politice nu a strâmbat din nas de exemplu când a fost ministru al Agriculturii să spună că PNL este un partid vechi, nu a strâmbat din nas când PNL l-a susţinut ca şi candidat la prim-ministru. S-a trezit acum brusc în condiţiile în care atât preşedintele Iohannis cât şi PNL suntem într-un război extrem de dificil, într-o luptă care de multe ori este inegală, pentru că ne confruntăm cu o majoritate parlamentară şi cu un control asupra foarte multor instituţii ale statului şi mai ales cu o putere care nu este sensibilă la niciun fel de principiu democratic, care nu acceptă în dezbaterea, care nu acceptă sub nicio formă punctele de vedere ale societăţii şi în lupta aceasta tam nesam să te trezeşti cu unul care zice că este de opoziţie să vorbească, mi se pare complet lipsit de sens şi nedrept faţă de PNL", a spus Ludovic Orban.

PNL se regăseşte în zona clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze, susţine preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, care spune că liberalii refuză să vină alături de formaţiunea din care face parte "într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti, cu accent pe bunăstare".

"Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în această zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat ca nu funcţionează acest model", a scris duminică Cioloş pe Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...