Orban: Niciun europarlamentar din România nu a votat împotriva Rovanei Plumb; a picat pe mâna ei

Orban: Niciun europarlamentar din România nu a votat împotriva Rovanei Plumb; a picat pe mâna ei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că niciun europarlamentar român nu a votat împotriva Rovanei Plumb, precizând că aceasta "a picat pe mâna ei".

"Au fost neconcordanţe între declaraţia de avere depusă la momentul depunerii candidaturii şi declaraţia de avere depusă ulterior la Bruxelles. Pe lângă asta, şi aici a fost un moment psihologic, să ştiţi că a fost tratată cu bunăvoinţă Rovana Plumb, nu e adevărat că s-a dus în faţa unui pluton de execuţie, nu este adevărat că românii sunt cei care i-au făcut anticampanie, niciun parlamentar din România nu a votat împotriva lui Rovana Plumb, (...) ca să se ştie foarte clar. Întrebată fiind despre faptul că PSD -ului nu i se mai rambursează sumele, cheltuielile făcute în campanie, deci implicit sumele care au fost depuse de candidaţi, Rovana Plumb a spus că nu ştie nimic în condiţiile în care toţi europarlamentarii aveau revista presei, în care apăruse, în toată presa din România, această informaţie (...). Adică inclusiv nesinceritatea, plus absenţa oricărui fel de explicaţii care să stea în picioare legate de această neconcordanţă între declaraţiile de avere", a afirmat Orban la B1 TV.

El a precizat că Rovana Plumb nu ar fi trecut nici de audierea din comisia de specialitate.

"A picat pe mâna ei, şi oricum, şi dacă s-ar fi dus în audierea în comisia de specialitate, în Comisia TRAN, în comisia de Transport, oamenii trebuie să ştie, conform procedurii, pentru a fi trecut, trebuia să obţină o majoritate calificată de două treimi din membrii comisiei. Dacă nu obţine candidatul comisiei majoritate calificată de două treimi, i se dau nişte probe suplimentare, este evaluată. Aceste probe suplimentare, două dintre ele vizează integritatea şi a doua competenţa în domeniu, adică un background potrivit, o experienţă potrivită. Era repetentă la ambele capitole. Rovana Plumb nu avea nici cea mai mică şansă să treacă de audierea comisiei de Transport", a spus Orban.

Liderul PNL a mai arătat că această nominalizare afectează credibilitatea României.

"Dăncilă a făcut rău României în mod deliberat, şi anume toţi aceia care au susţinut-o în această decizie. Era evident pentru toată lumea, din toate semnalele primite, atât de la nivelul Comisiei Europene, cât şi de la nivelul Parlamentului European, cât şi de la nivelul altor şefi de state şi de guvern, că şansa Rovanei Plumb de a trece era egală cu zero. Deci, pur şi simplu ne-a aruncat în acest eşec major care afectează grav imaginea şi credibilitatea României, inclusiv credibilitatea României ca factor de influenţare a deciziei la nivelul Comisiei Europene, la nivelul celorlalte instituţii de nivel european", a adăugat Ludovic Orban.

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, pe Facebook.. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...