Orban: Procedura permite audierea candidaților pentru posturile de miniștri în această săptămână

Orban: Procedura permite audierea candidaților pentru posturile de miniștri în această săptămână

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, cu ocazia reluării discuțiilor cu reprezentanții USR-PLUS și UDMR pe tema programului de guvernare, că procedura permite audierea candidaților pentru postul de ministru în Parlament, în această săptămână, ”dacă există bunăvoință.”, scrie Hotnews.

Liderii coaliției vor face tot posibilul să finalizeze protocolul, lista guvernului și programul de guvernare, a declarat Orban.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca noul guvern să vină în Parlament în această săptămână și să aibă loc audierea miniștrilor, Orban nu a exclus această ipoteză, afirmând că procedura parlamentară permite acest lucru ”dacă există bunăvoință”.

Noul Parlament a fost convocat de președintele Klaus Iohannis pentru luni, 21 decembrie.

Înainte însă ca guvernul să meargă în Parlament pentru audieri și, ulterior, pentru votul de învestire, ar urma să aibă loc o nouă rundă de consultări la Cotroceni. Președintele trebuie să desemneze oficial candidatul pentru postul de prim-ministru.

Potrivit Constituției, acesta are la dispoziție 10 zile de la desemnare pentru a prezenta Camerei Deputaților și Senatului lista și programul de guvernare.

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR au fost reluate duminică şi au ca teme justiţia şi sănătatea, dar şi reforma electorală, subiect pe care ar putea exista divergenţe între formaţiunile partenere.

Premierul susţinut de PNL- USR PLUS-UDMR Florin Cîţu a anunţat sâmbătă seară, la finalul unei noi runde de negocieri, că duminică sau luni cel târziu va fi finalizat progamul de guvernare, în cursul zilei de sâmbătă discutându-se despre finanţe, fonduri europene şi digitalizare.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…