Orban: PSD trebuie să stea departe de putere; nu are cu cine să facă majoritate, e izolat politic

Orban: PSD trebuie să stea departe de putere; nu are cu cine să facă majoritate, e izolat politic

PSD nu are cu cine să facă majoritate, fiind într-o stare de izolare politică, iar acest partid "trebuie să stea departe de putere", a afirmat joi seara premierul Ludovic Orban.

El a exclus orice ipoteză legată de o alianţă dintre PSD şi USR, adăugând că, dacă USR va face vreo înţelegere cu PSD, "se sinucide".

"Această ipoteză nu cred că este posibilă, pentru că ar fi împotriva voinţei exprimate de cetăţeni. De altfel, PSD astăzi n-are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică şi e normal să fie aşa. După ultimii şapte ani de guvernare, între 2012 şi 2019, PSD este normal să fie în izolare politică, pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în aceşti şapte ani, PSD trebuie să stea departe de putere o anumită perioadă de timp", a declarat Orban la B1 TV.

El a amintit că PNL a "luat clar" decizia de a nu face nicio înţelegere postelectorală cu PSD, care "este un partid al sărăciei, care se simte bine acolo unde oamenii sunt săraci".

"După părerea mea, PSD trebuie să stea departe de putere cel puţin încă 10 ani de zile, dacă nu şi mai mult. Destul rău au făcut României în 30 de ani - au blocat orice dezvoltare, ne-au stricat toate relaţiile, n-am putut să fructificăm toate avantajele prezenţei în UE, Parteneriatului Strategic cu SUA, prezenţei în NATO, să valorificăm o mulţime de alte oportunităţi în toată această perioadă. PSD a ţinut România pe loc. Mai mult decât atât, a distrus în mare parte multe sisteme publice din România şi a blocat orice fel de reformă, orice fel de modernizare, fiind practic un partid al sărăciei, care se simte bine acolo unde oamenii sunt săraci. Noi ne dorim ca niciun român să nu mai fie sărac", a susţinut preşedintele PNL. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...