OSCAR 2020 - Renee Zellweger a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal

OSCAR 2020 - Renee Zellweger a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Renee Zellweger a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 92-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul "Judy", potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actriţele Cynthia Erivo ("Harriet"), Scarlett Johansson ("Marriage Story"), Saoirse Ronan ("Little Women"), Renée Zellweger ("Judy"), Charlize Theron ("Bombshell").

Renee Zellweger a mai câştigat un prmeiu Oscar în 2004, pentru rol secundar, cu producţia "Cold Mountain" şi a mai fost nominalizată de două ori, pentru rol principal, în 2003 cu "Chicago" şi respectiv în 2002 cu "Bridget Jones's Diary".

Ea a mai câştigat cu rolul din "Judy" un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

"Judy" este un film biografic despre ultimul an din viaţa lui Judy Garland, a cărui regie este semnată de Rupert Goold. Din distribuţie mai fac parte actorii Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon şi Richard Cordery. Scenariul producţiei a fost scris de Tom Edge, după piesa "End of the Rainbow" de Peter Quilter.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala nu are un prezentator principal.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…