Pakistan: Fostul premier Nawaz Sharif a fost arestat la sosirea în ţară

Pakistan: Fostul premier Nawaz Sharif a fost arestat la sosirea în ţară

Fostul premier al Pakistanului, Nawaz Sharif, şi fiica acestuia, Maryam, au fost arestaţi vineri la sosirea în ţară, pe aeroportul din Lahore, informează DPA. Cei doi au fost condamnaţi săptămâna trecută, în contumacie, la pedepse cu închisoarea de zece, respectiv opt ani, pentru corupţie.

Fostul prim-ministru şi fiica sa au sosit în Pakistan cu o cursă aeriană de la Abu Dhabi şi au fost preluaţi imediat de autorităţile anti-corupţie, care i-au transferat imediat, cu alt avion, la Islamabad. Din capitală, ei urmează să ajungă la o închisoare de înaltă securitate din Rawalpindi, potrivit informaţiilor primite de DPA de la diferiţi oficiali.


Foto: (c) Mohsin Raza / REUTERS


La Lahore se adunaseră zeci de mii de susţinători ai lui Sharif, care au încercat să ajungă la aeroport. Forţele de securitate, constând în 15.000 de poliţişti şi 4000 de membri ai unei structuri paramilitare, i-au oprit pe cei mai mulţi protestatari. În provincia Punjab, baza electorală a fostului premier, au fost arestaţi cel puţin 4000 de membri ai partidului acestuia, Liga Musulmană.

Nawaz Sharif a condus trei guverne ale Pakistanului, toate înlăturate de la putere înainte de termen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...