Paleologu: Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă - un test de sinceritate pentru PNL

Paleologu: Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă - un test de sinceritate pentru PNL

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă reprezintă un "test de sinceritate" pentru PNL, vom vedea săptămâna viitoare dacă liberalii sunt corecţi sau ipocriţi, a declarat vineri Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Dacă şi-au propus cu adevărat să înlocuiască Guvernul vor reuşi. Vom vedea săptămâna viitoare dacă sunt corecţi sau dacă sunt ipocriţi. Este un test pentru Partidul Naţional Liberal care îl susţine pe Klaus Iohannis în competiţia electorală. E un test de sinceritate", a precizat el, într-o conferinţă de presă, întrebat ce şanse de reuşită are moţiunea de cenzură pe care PNL a anunţat că o va depune săptămâna viitoare.

În opinia lui Paleologu, este "responsabilitatea Opoziţiei, în special a PNL, să dovedească faptul că această moţiune de cenzură e pe bune, nu o simplă gesticulaţie, aşa cum s-a întâmplat în trecut".

"Au fost moţiuni de cenzură în trecut despre care toată lumea şi-a dat seama că erau pure gesticulaţii de o perfectă ipocrizie. Mie mi se pare evident că domnul Iohannis o vrea pe doamna Dăncilă în turul II şi ăsta e motivul pentru care Guvernul Dăncilă rămâne la putere. Deci, e vorba şi de responsabilitatea Opoziţiei şi, în special, a PNL", a arătat Paleologu.

Întrebat dacă el crede că PNL îşi va asuma guvernarea în cazul în care Guvernul Dăncilă va pica în urma moţiunii de cenzură, candidatul PMP a spus: "Asta întrebaţi-l pe Ludovic Orban, el este preşedintele principalului partid de Opoziţie, lui trebuie să îi puneţi această întrebare şi el trebuie să demonstreze că această moţiune de cenzură este o moţiune de cenzură pe bune, nu figuraţie, nu gesticulaţie cum s-a întâmplat în trecut".

De asemenea, întrebat dacă, în cazul adoptării moţiunii de cenzură, partidele de Opoziţie vor fi în stare să ajungă la un consens în vederea preluării guvernării, Theodor Paleologu a replicat: "Dacă sunt eu preşedinte, cu siguranţă, dacă nu, tare mă tem că vom continua cu discordia asta infinită de care românii cred că s-au săturat".

"Totuşi, sunt ani şi ani de zile de război româno-român pe care ar trebui să îl încheiem odată şi odată pentru un proiect de dezvoltare pentru ţară, pentru că din discordie nu va ieşi niciodată ceva bun pentru ţară", a completat Paleologu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...