Părinți puși să semneze un document care le interzice să critice școala pe care o frecventează copiii lor

Părinți puși să semneze un document care le interzice să critice școala pe care o frecventează copiii lor

Părinții elevilor Școlii gimnaziale „Nicolae Titulescu“ din București amenință că vor sesiza Inspectoratul Școlar după ce au fost puși să semneze un document prin care se angajează că nu vor denigra instituţia în media sau în comunitate.

Părinții elevilor de la Școala Nicolae Titulescu din București nu au voie să se plângă în presă

Este vorba de o modificare la modelul de contract educațional inclus în noul Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ.

În noul regulament sunt menţionate proceduri prin care „situațiile conflictuale” trebuie discutate de părinte întâi în școală, dar numai în cazul în care este implicat propriul copil, însă nu specifică și alte obligații ale părinților, cum ar fi în cazul constatării unor nereguli în care nu este implicat în mod necesar propriul copil.

Directoarea Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu , Iudita Popteanu, a admis existența acestor prevederi în contract și a spus, pentru Edupedu , că s-a discutat în Consiliul de Administrație, pentru că „ne-am gândit că este bine": „Eu am discutat prin Consiliul de Administrație și am ajuns la această hotărâre ca, dacă tot vin la școala noastră, să vorbească frumos despre noi. Dacă sunt nemulțumiți, să ne spună nouă".

Reminiscență comunistă

Părintele care a atras atenţia asupra regulamentului consideră că situația este o reminiscenţă din perioada comunistă: „Orice contact cu presa care nu e pe placul conducerii poate fi etichetat ca denigrare. De multe ori, singura cale de îndreptare rapidă a unor anomalii care apar în școlile de la noi este, din nefericire, mediatizarea acelor cazuri".

Trei elemente noi în lista de obligații ale părinților au fost trecute în noul regulament al Școlii Nicolae Titulescu, din Sectorul 1:

- să nu denigreze instituția de învățământ în media sau comunitate. Orice conflict sau nemulțumire se rezolvă în interiorul școlii cu conducerea și personalul angajat.

- să promoveze imaginea școlii în comunitate;

- să sprijine școala în toate activitățile educative cu elevii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…