Partidul de guvernământ din Turcia: Uciderea lui Khashoggi nu a fost posibilă fără instrucţiuni 'de la nivel înalt'

Partidul de guvernământ din Turcia: Uciderea lui Khashoggi nu a fost posibilă fără instrucţiuni 'de la nivel înalt'

Asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la consulatul ţării sale din Istanbul nu ar fi putut fi comisă fără instrucţiuni 'de la nivel înalt' de la Riad, a apreciat miercuri purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţie şi Adevăr (AKP, islamo-conservator), aflat la putere în Turcia, relatează AFP.

'Cine a dat ordinul? Aceasta nu este o acţiune care ar fi putut fi comisă fără instrucţiuni de la nivel înalt', a declarat purtătorul de cuvânt, Omer Celik, în cursul unei conferinţe de presă la Ankara.

'Nu acuzăm pe nimeni, dar nu vom tolera niciun fel de operaţiune de muşamalizare, iar acest lucru trebuie să fie clar', a adăugat el.

Responsabilul turc a pus la îndoială declaraţiile Riadului, care susţine că nu ştie unde se află corpul jurnalistului.

'Iese din discuţie că nu au fost informaţi', a spus purtătorul de cuvânt al AKP, potrivit căruia consulul saudit la Istanbul, care s-a întors la Riad la câteva zile după asasinat, a comunicat fără îndoială această informaţie autorităţilor saudite.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis prin 'strangulare', iar corpul său 'dezmembrat' în interiorul consulatului ţării sale din Istanbul într-o acţiune premeditată , a afirmat miercuri parchetul turc, Ankara regretând lipsa de cooperare a Riadului în această anchetă, conform AFP.

Jamal Khashoggi, un editorialist saudit colaborator al The Washington Post şi un critic la adresa prinţului moştenitor saudit Mohammed ben Salman, a fost ucis de un comando saudit la consulatul ţării sale din Istanbul la 2 septembrie, unde a mers pentru un certificat legat de viitoarea sa căsătorie cu o femeie cu cetăţenie turcă. Corpul său nu a fost încă descoperit. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro