Partidul Șor contrazice declarația Maiei Sandu privind o lovitură de stat, dar cheamă oamenii la protest

Partidul Șor contrazice declarația Maiei Sandu privind o lovitură de stat, dar cheamă oamenii la protest

Vicepreședinta partidului pro-rus, Marina Tauber, vizată în mai mult dosare penale, susține că declarațiile președintei privind pregătirea loviturii de stat de Rusia, cu implicarea opoziției, nu corespund adevărului. Totuși, cheamă oamenii la proteste.

Partidul Șor neagă semnalul președintei privind pregătirea loviturii de stat. FOTO: Facebook.com

,,În ziua în care Mișcarea pentru Popor din care face parte și partidul Șor, dar și alte formațiuni politice, asociații obștești, etc a anunțat o acțiune de masă în fața Parlamentului pentru date de 19 februarie, Maia Sandu iese cu amenințări și sperieturi legate de proteste, inventând scenarii apocaliptice cu diversioniști și teroriști. În spatele nostru nu este nici Kremlinul, nici Casa Albă din SUA, nici instituțiile europene de la Bruxelles. În spatele nostru este doar poporul Republicii Moldova și interesele țării noastre”, a declarat Marina Tauber.

Din Mișcarea pentru Popor despre care a menționat vicepreședinta formațiunii pro-ruse face parte și PACE, un partid condus de Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef adjunct al Poliției Republicii Moldova, care se ascunde de luni bune de justiția de acasă în Marea Britanie.

Opoziția vrea să aplice planul Moscovei?

Chemarea la manifestații a fost lansată în aceeași zi în care președinta, Maia Sandu, a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat în țara sa, în care vor fi implicate ,,grupări criminale, precum formațiunea Șor și toate derivatele ei”, persoane din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, dar și cetățeni străini, între care din Rusia sau Belarus.

,,Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

Ucraina a avertizat că Rusia vrea să distrugă Republica Moldova

Avertizarea a fost făcută, la câteva zile, după ce liderul de la Kiev a declarat că Rusia vrea să distrugă Republica Moldova, iar reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău au confirmat ,,activitățile subversive cu scopul subminării statului, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”.

Iar potrivit potrivit secretarului Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, citat de presa ucraineană, Kremlinul ar putea implica luptători ceceni, în încercarea de a răsturna conducerea Republica Moldova.

Anterior, șeful diplomației ruse a lansat amenințări la adresa Chișinăului. În cadrul unui interviu acordat lui Dmitri Kiseliov, catalogat de presa internaţională drept propagandist, întrebat care din statele din apropierea Rusiei ar putea să urmeze calea Ucrainei, ministrul rus de Externe a arătat spre Republica Moldova. Ba mai mult, Serghei Lavrov a spus că președinta, Maia Sandu, vrea să introducă ţara în NATO sau să o unească cu România.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău au negat acuzațiile, adăugând că fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...