Patinaj viteză: Olandezul Sven Kramer nu a obţinut încă biletul pentru JO de la Beijing

Patinaj viteză: Olandezul Sven Kramer nu a obţinut încă biletul pentru JO de la Beijing

Olandezul Sven Kramer, considerat drept cel mai bun patinator de viteză din istorie, a terminat, duminică, pe locul 3 în proba de 5.000 m în cadrul selecţiilor olimpice olandeze şi nu şi-a asigurat încă participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), informează AFP.

Kramer, cvadruplu campion olimpic (trei titluri la 5.000 m) şi cu nouă medalii olimpice în palmares, a fost cronometrat în 6 min 12 sec 29/100, fiind devansat de Patrick Roest (6.08,64) şi Jorrit Bergsma (6:11,14) pe distanţa sa favorită.

Dacă Roest, triplu campion mondial pe toate distanţele, şi-a asigurat participarea la Beijing şi va fi însoţit de Bergsma, Kramer (35 ani) va trebui să aştepte finalul calificărilor olandeze, care se vor încheia joi.

Olanda, naţiune de referinţă în această disciplină, poate participa cu maximum nouă patinatori la Beijing, iar Kramer încă speră că unii dintre compatrioţii săi se vor califica pe două, trei distanţe pentru a fi selecţionat.

O altă posibilitate pentru Kramer (nouă titluri mondiale, pe toate distanţele) este să fie selecţionat pentru proba de urmărire pe echipe, probă în care a cucerit titlul de campion olimpic în 2014.

"Eu pot fi util pentru urmărire şi pot face o bună cursă de 5.000 m", a asigurat după cursă Kramer, care fost operat la spate în luna mai şi nu a avut decât o singură apariţie, discretă, în această iarnă în Cupa Mondială.

O altă legendă olandeză, Ireen Wust, nu şi-a asigurat nici ea biletul pentru Beijing. Cvintupla campioană olimpică a terminat pe 3 la 1.000 m duminică, dar poate recupera în proba sa favorită, 1.500 m, miercuri.

Atât Kramer, cât şi Wust vizează a cincea lor participare la Jocurile Olimpice de iarnă.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!