Pătrăşcoiu (CNI): Cred că Legea achiziţiilor trebuie armonizată; avem probleme şi pe contestaţii

Pătrăşcoiu (CNI): Cred că Legea achiziţiilor trebuie armonizată; avem probleme şi pe contestaţii

Legea achiziţiilor trebuie armonizată la zi în ceea ce priveşte modul concret de derulare a unei proceduri de achiziţie şi de încheierea unui contract, a afirmat, vineri, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu.

"Poate că ar fi cazul unei armonizări a cadrului legislativ, noi având finanţare exclusivă pentru investiţii de la bugetul de stat. Legea achiziţiilor, într-adevăr o lege destul de modificată şi cu multe lucruri noi. Avem într-adevăr probleme şi pe contestaţii. Cred că trebuie actualizată la modul concret, cum se derulează o procedură de achiziţie, cum se încheie un contract. (...) În cazul Cazinoului (de la Constanţa - n. r.), noi 8 ani de zile am făcut patru proceduri de achiziţie, contestate şi nimeni, practic, nu a avut nicio taxă, niciun leu plătit pentru cât s-a întârziat. Acest Cazinou acum se face cu o valoare mult mai mare decât dacă s-ar fi făcut începând cu 2014. Cred că Legea achiziţiilor trebuie într-adevăr armonizată la zi", a explicat Pătrăşcoiu, la dezbaterea online "Upgrade Romania - Investiţiile, motorul de pornire a economiei", răspunzând unei întrebări în acest sens.

La începutul acestui an, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat începerea oficială a consolidării şi restaurării Cazinoului de pe faleza oraşului, lucrări realizate cu fonduri de aproximativ 94 de milioane de lei din partea Companiei Naţionale de Investiţii, ce pot fi urmărite de cetăţeni dintr-o roată uriaşă, ce va fi amplasată în zonă. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 30 de luni. AGERPRES/(A - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina