Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril - la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril - la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, va sosi joi, la București, pentru a participa la pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, Patriarhul Kiril va coliturghisi, vineri, când este prăznuit Sfântul Dimitire cel Nou, la slujba oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Alături de cei doi ierarhi, vor sluji Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al Întregii Albanii, Anastasie, Arhiepiscopul de Presov și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia, Rastislav, împreună cu alți ierarhi străini și români prezenți la hram, preoți și diaconi.

Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse va aduce un fragment din Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care va fi dăruit comunității ortodoxe ruse din București (Biserica Sfântul Nicolae — Tabacu).

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunța, la sfârșitul lunii septembrie, că Patriarhul Kiril a acceptat invitația Patriarhului Daniel de a veni în România, în perioada 26 — 28 octombrie.

"Patriarhul Kiril și-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitația de a veni împreună cu ceilalți Întâistătători ai altor Biserici Ortodoxe din fostele țări comuniste. Aceștia au fost invitați în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel. Vizita va avea loc și cu prilejul prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor — 27 octombrie", declara, pentru AGERPRES, Bănescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina