Percheziţii efectuate în Ilfov de poliţişti din Alba la persoane bănuite de contrabandă cu tutun

Percheziţii efectuate în Ilfov de poliţişti din Alba la persoane bănuite de contrabandă cu tutun

Poliţişti din Alba efectuează, miercuri dimineaţa, 4 percheziţii, toate în judeţul Ilfov, la domiciliile şi reşedinţele a 3 persoane bănuite de contrabandă cu tutun şi care ar fi creat astfel bugetului de stat un prejudiciu de peste 27.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Percheziţiile sunt derulate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj. Ancheta poliţiştilor a pornit după depistarea unei persoane din judeţul Alba care ar fi cumpărat de la cele 3 din judeţul Ilfov tutun nefiscalizat pe care, la rândul ei, l-ar fi comercializat ilegal.

"Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 - ianuarie 2021, cele 3 persoane ar fi livrat personal sau ar fi trimis prin poştă, către diverse persoane din ţară, 63 de kilograme de tutun pentru fumat, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de lei/ kilogram, fără ca aceste încasări să fie declarate şi fiscalizate potrivit Codului Fiscal. În acest fel, ar fi fost creat, bugetului de stat, un prejudiciu în valoare de 27.909 lei", menţionează reprezentanţii IPJ Alba.

La percheziţii, alături de poliţiştii din Alba, participă poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Ilfov, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Ilfov. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?