Percheziții în București, Prahova și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciul - peste 560.000 lei

Percheziții în București, Prahova și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciul - peste 560.000 lei

Polițiștii prahoveni efectuează, marți dimineață, nouă percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, descinderile având loc în municipiul București și în județele Prahova și Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 560.000 de lei.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2010 — 2015, reprezentanții unei societăți ar fi declarat achiziții de bunuri și servicii fără ca presupușii parteneri să declare livrări aferente către societatea respectivă. Valoarea totală a achizițiilor provenind de la societăți cu comportament fiscal inadecvat înregistrate în evidența contabilă proprie de către firmă este în valoare de 1.979.170 lei, constând din 1.686.768 lei baza impozabilă și 292.402 lei TVA", se arată în comunicat.

În urma descinderilor, nouă mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile au loc sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa