Peste 2.500 de persoane continuă protestul pe străzile Bistriței

Peste 2.500 de persoane continuă protestul pe străzile Bistriței

Peste 2.500 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a protesta, în a cincea zi consecutiv, împotriva ordonanței de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale și a proiectului privind grațierea.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții, în număr de 40.000, încep să se strângă din nou în fața Guvernului (FOTO/VIDEO)

Începând cu ora 19,00, oamenii au început să se adune în Piața Petru Rareș, aducând cu ei steaguri tricolore, fluiere, vuvuzele și pancarte. Primii care au ajuns au fost vârstnicii, urmați de părinți însoțiți de copiii lor și de cei mai tineri.

Printre mesajele afișate s-au numărat: "Guvernați onest și responsabil pentru toți românii", "Politicieni, România nu-i moșia voastră", "Refuz acest abuz", "Abrogați și plecați".

Jandarmii au primit din nou flori din partea protestatarilor, iar câțiva voluntari au împărțit ceai cald.

S-a intonat Imnul României și, în plus, cu ajutorul unei portavoci, în piață a răsunat melodia celor de la "Voltaj" despre situația din România din ultimele zile.

Aproape de ora 20,00, manifestanții s-au încolonat și au pornit pe străzile Bistriței, numărul lor ajungând la acel moment la peste 2.500 de persoane. Aceștia urmează să străbată orașul de la un capăt la altul, fiind așteptați să revină în fața prefecturii în jurul orei 22,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...