Peste 40 de migranţi din Irak, Palestina şi Siria - descoperiţi la Arad, într-un camion

Peste 40 de migranţi din Irak, Palestina şi Siria - descoperiţi la Arad, într-un camion

Peste 40 de migranţi din Irak, Palestina şi Siria au fost descoperiţi, la PTF Nădlac - Csanadpalota, ascunşi într-un camion încărcat cu filtre auto, a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, camionul, înmatriculat în Turcia, era condus de un cetăţean turc în vârstă de 45 de ani şi avea ca destinaţie Germania.

"Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse 42 de persoane, dintre care 18 bărbaţi, opt femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între nouă luni şi 16 ani", se precizează în comunicatul IGPF.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul camionului, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei