Petrică Ciucă, un criminal în serie care a ucis patru copii, a fost eliberat prin recursul compensatoriu! A executat doar 16 ani de închisoare!

Petrică Ciucă, un criminal în serie care a ucis patru copii, a fost eliberat prin recursul compensatoriu! A executat doar 16 ani de închisoare!

Petrică Ciucă, un criminal în serie care a ucis patru copii, a fost eliberat prin recursul compensatoriu! A executat doar 16 ani de închisoare!

Prin legea recursului compensatoriu, la fiecare 5 luni executate, deţinuţilor li se mai scade din pedeapsă o lună. Indiferent de fapta pentru care au fost condamnaţi, că au furat, că au primit mită sau că au ucis patru copii, precum Petrică Ciucă. Criminalul în serie din Galați a fost printre primii beneficiari ai legii propuse de PSD, dezvăluie  Libertatea .

Avea 21 de ani când a ucis pentru prima oară. Victimele lui erau băieţi cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani. Anchetatorii au avut în dosar patru crime, dar Ciucă a mărturisit doar trei şi a fost trimis în judecată pentru două. Copiii erau violaţi şi ucişi prin sugrumare.

“Are discernământ diminuat”, se spune despre Ciucă în raportul de expertiză. Prin legea recursului compensatoriu, Ciucă a fost eliberat după 16 ani de închisoare. “Perioada din pedeapsa executată de către condamnat este suficientă pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind îndeplinit”, își motivează Judecătoria Brăila decizia.

Sentința eliberării condiționate:

Pe hârtie, Ciucă ar fi trebuit să iasă din puşcărie abia în septembrie 2026. Însă el este deja în libertate, după doar 16 ani de detenţie, deşi a ucis patru copii şi a mărturisit trei dintre crime. Dar cum anchetatorii n-au reuşit să le probeze pe toate, l-au trimis în judecată doar pentru două, de teamă ca instanţa să nu le întoarcă dosarul.

Citește articolul integral pe  Libertatea .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu