Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

PMB: Măsuri pentru prevenirea incendiilor de vegetație în Delta Văcărești

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus o serie de măsuri care au ca scop prevenirea incendiilor de vegetație în zona Lacului Văcărești, a informat joi municipalitatea printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Am cerut Poliției Locale a Municipiului București să monitorizeze în permanență 'Parcul Natural Văcărești' care a fost declarat de curând arie naturală protejată. Prioritatea noastră este în prezent atât protejarea acestui spațiu unic în București, dar și siguranța cetățenilor care locuiesc în apropierea Lacului Văcărești", a declarat Firea.

Primăria Municipiului București, prin Poliția Locală, a amplasat pe unul din cele mai înalte imobile din zonă o cameră video care permite monitorizarea întregii arii, astfel încât să poată fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibile fapte antisociale, precizează sursa citată.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control, Salubritate și Serviciul Ordine și Liniște Publică, sprijiniți de unități din cadrul Patrulei Călare, au efectuat, în zona Lacului Văcărești, acțiuni privind respectarea normelor de salubrizare și igienizare, precum și depistarea faptelor antisociale, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, primarul general a precizat că municipalitatea, împreună cu Asociația Văcărești și alte instituții din domeniul cercetării, își doresc să își depună candidatura pentru administrarea Parcului Natural Văcărești cu respectarea condițiilor din Ordonanța de Urgență 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, aprobată prin lege în 2011.

Zilele trecute s-au produs mai multe incendii de vegetație în zona Lacului Văcărești.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

4 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

5 Liviu Avram, premoniție SUMBRĂ pentru PSD: Năpasta chiar vine când o chemi

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic