PNL neagă tensiunile cu UDMR: Nu e o înlăturare de la ANRE, ci o corectă reprezentare la nivel de funcții

PNL neagă tensiunile cu UDMR: Nu e o înlăturare de la ANRE, ci o corectă reprezentare la nivel de funcții

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a explicat faptul că liberalii și PSD nu au înlăturat omul UDMR din conducerea ANRE, ci s-au asigurat că partidele Coaliției sunt corect reprezentate, conform ponderii parlamentare, la nivel de funcții.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL FOTO Inquam Photos

„Sunt negocieri care de fiecare dată se poartă în cadrul Coaliției. Aceste negocieri reglează corecta reprezentare a fiecărui partid ca pondere în cadrul acestor funcții desemnate de către Parlament. Nu există tensiuni în Coaliție și vă pot asigura că această Coaliție de Guvernare nu stă într-un singur vot, într-o singură poziție de membru în cadrul acestui Consiliu de coordonare a activității ANRE”, a precizat Ionuț Stroe, într-o intervenție la DIGI24, privind excluderea UDMR de la funcțiile din conducerea ANRE.

Întrebat dacă au fost discuții înainte de îndepărtarea omului UDMR, liberalul a punctat: „Nu este vorba de o înlăturare, este vorba de o corectă reprezentare a fiecărui partid în Parlament, ca de fiecare dată. Sunt încă câteva negocieri, situația se va regla, Coaliția nu stă într-un singur vor pe o poziție în cadrul acestui Consiliu din cadrul ANRE. Până la urmă, știți foarte bine, aceste decizii sunt luate în directă reprezentare cu fiecare partid din Parlament, în funcție de numărul de mandate, în funcție de ponderea pe care fiecare o are și sunt absolut firești”.

Ce se întâmplă cu portofoliile UDMR

Ionuț Stroe a subliniat faptul că deocamdată nu e nicio discuție referitoare la diminuarea portofoliilor UDMR, în prag de rotativă. „Nu, este mult prea departe a avansa asemenea scenarii. Până la urmă, fiecare situație se analizează și, bineînțeles, se iau decizii. Dacă este să fim obiectivi, în momentul de față, UDMR deține 3 portofolii, aceeași pondere pe care a avut-o în decursul istoriei în Parlament, undeva la 5-6 procente, care este scorul lor constant. Nu sunt niciun fel de probleme. Câteodată au mai multe poziții, câteodată mai puține. Nu cred că putem avansa cu discuția astfel încât să ne gândim la o diminuare a numărului de mandate în viitoarea structură guvernamentală. La fel, aceste discuții se vor purta la vremea respectivă, nu este cazul în momentul de față”, a mai punctat deputatul PNL.

Parlamentul a validat patru noi membri pentru conducerea de lapte a Comitetului de Reglementare a ANRE , la șefie fiind în următorii cinci ani un liberal, George Niculescu, în timp ce PSD va avea unul din cei doi vicepreședinți, Gabriel Andronache.

La șefia ANRE a fost votat George Niculescu, liberal care deținea funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei . 256 de voturi au fost „pentru”, 24 „contra”. În ceea ce privește funcția vacantă de vicepreședinte, a fost preferat Gabriel Andronache (șef al Directoratului Transelectrica), persoană care a primit 263 de voturi „pentru”, iar 6 „contra”, în timp ce propunerea UDMR (formațiunea care a părăsit sala la vot) Zoltan Nagy-Beke a luat doar 6 voturi.

Ceilalți doi membri care au luat vot pentru a fi numiți în funcția de membru simplu ai Comitetului de Reglementare sunt liberalul Sorin Bumb (260 de voturi „pentru”) și Corina Sulger (244 de voturi „pentru).

Pe lângă cei patru, care încep un mandat pentru următorii cinci ani, la ANRE mai sunt deja trei persoane în funcție la nivel de conducere. Mai precis, un vicepreședinte, fostul liberal Mircea Man, dar și doi foști social-democrați: Valeriu Steriu (membru simplu) și Iulian Iancu (membru simplu).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...