PNL, USR şi PMP au anunţat că nu votează structura Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

PNL, USR şi PMP au anunţat că nu votează structura Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

PNL, USR şi PMP au anunţat, luni, că nu votează structura Biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru noua sesiune parlamentară.

"Biroul permanent de conducere al Camerei Deputaţilor are o anumită structură ca urmare a situaţiei parlamentare a fiecărui grup parlamentar. Situaţia politică arată că PSD a început sesiunea cu 154 de deputaţi. În momentul de faţă, ca urmare a solicitărilor depuse la secretariatul general, există doar 142 de deputaţi. (...) PNL nu pune problema funcţiilor şi oamenilor, ci vorbim despre reprezentativitate şi reprezentativitate a Opoziţiei într-un organism de conducere al acestei instituţii. Şi în baza aritmeticii PSD pierde ponderea, pentru că a fost decimat prin plecările de deputaţi şi opoziţiei îi revine o voce mai puternică în organismul de conducere pentru că aşa este viaţa, pentru că sunt oameni care au spus 'la revedere' politicii abuzive şi au intrat în opoziţie. PNL vă solicită să respectaţi Regulamentul şi Constituţia", a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Ea a susţinut că, în acest context, PNL ar trebui să aibă o funcţie în plus în Biroul permanent, iar o altă funcţie să revină Opoziţiei.

"Dacă nu veţi ţine cont de aceste solicitări, şi anume ca PNL să poată să participe printr-un om în plus şi Opoziţia, în afară de PNL, să primească, de asemenea, şansa unui un om în plus în Biroul de conducere, PNL nu va vota structura actuală a conducerii Camerei Deputaţilor. Vom face proteste în cadrul legal până veţi înţelege că această instituţie nu este pe persoană fizică", a spus Turcan.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că grupul său nu va vota noua structură a Biroului Permanent.

"Întrucât ştim deja de doi ani că legile nu mai reprezintă un lucru pe care consideraţi că trebuie să-l respectaţi, acum vedem că nu se respectă nici algebra, pentru că vorbim de un coeficient mai mic pe care îl aveţi, USR nu va vota această structură a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor", a spus Barna.

Şi Eugen Tomac, preşedintele PMP, a anunţat că deputaţii grupului nu vor vota structura Biroului permanent, deoarece nu sunt de acord cu aceasta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?