Poliţia Capitalei: 23 de sancţiuni însumând 171.000 lei, aplicate după un control la 9 cluburi şi restaurante

Poliţia Capitalei: 23 de sancţiuni însumând 171.000 lei, aplicate după un control la 9 cluburi şi restaurante

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat, sâmbătă seara, o nouă acţiune de control care a avut în vedere şi verificarea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a vizat 9 localuri din Capitală, fiind aplicate acestora 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 171.000 de lei.

La o societate comercială activitatea a fost suspendată pentru 10 de zile până la igienizarea spaţiului pe care îl gestionează.

Potrivit unei informări transmisă duminică de către Poliţia Capitalei, acţiunea a fost derulată de către 81 de poliţişti, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

Totodată, la un local au fost descoperite şi retrase aproximativ 27 de kg produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, iar la un alt local au fost confiscate peste 17 kg de produse alimentare de origine animală care nu prezentau elemente de identificare.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate şi pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice şi încălcarea legislaţiei privind paza şi protecţia bunurilor.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, mai menţionează sursa citată. AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro