Polițiști din Moscova, suspectați că vând informații Ucrainei

Polițiști din Moscova, suspectați că vând informații Ucrainei

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) și Direcția Principală a Serviciului de Securitate din cadrul Ministerului rus de Interne au efectuat în ultimele săptămâni verificări ample la Direcția Afacerilor Interne din Moscova și la mai multe secții de poliție din capitala Rusiei.

Agenți FSB FOTO Profimedia

Potrivit presei ruse de stat, aceste verificări au fost lansate din cauza „scurgerii unor date despre forțele de securitate rusești”. Mai exact, unii poliștiști din Moscova, îndeosebi din districtul central al capitalei Rusiei, sunt suspectați că au furnizat date personale despre membri ai forțelor de securitate rusești către „persoane externe”, dintre care unele sunt cetățeni ucraineni.

Scurgerea ar fi fost detectată în această primăvară în urma identificării unor anunțuri pe dark-web despre vânzarea acestor informații.

Potrivit portalului Baza, mai mulți polițiști din Moscova au fost arestați, iar doi ofițeri de rang înalt au ales să-și dea demisia. În plus, FSB a confiscat documente și calculatoare.

Analiștii de la Institutul pentru Studiului Războiului (ISW) constată că raidurile FSB în departamentele de poliție din Moscova au loc pe fondul unei serii de arestări și demisii în rândul unor membri importanți ai Rosgvardia (Garda Națională a Rusiei).

Este posibil ca regimul de la Moscova să facă presiuni pentru astfel de verificări și arestări în scopul efectuării unei revizuiri pe scară largă a aparatului de securitate internă și înlăturării oficialilor care au căzut în dizgrație. Kremlinul ar urmări în cele din urmă să-și asigure un control mai strâns asupra structurilor de securitate și să nu permită nicio breșă internă în contextul războiului din Ucraina, notează ISW.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”