Polonia ar putea trimite Ucrainei avioane MIG-29. Care este termenul preconizat

Polonia ar putea trimite Ucrainei avioane MIG-29. Care este termenul preconizat

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat, marți, că țara sa ar putea transfera avioane MIG-29 către armata ucraineană. De asemenea, el a sugerat că că aliaţii Kievului sunt aproape de întocmirea unui acord în privința ajutorul militar oferit Ucrainei.

Avion MIG-29 din Polonia FOTO Shutterstock

Un astfel de ajutor pentru Ucraina, în războiul cu Rusia, cuprinde inclusiv astfel de avioane de luptă, potrivit Reuters.

Când ar putea Ucraina să primească aeronavele din Polonia

Guvernul de la Varşovia anunţase deja că este pregătit să ofere Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29, dar în cadrul unei coaliţii de ţări. La rândul său, Slovacia și-a arătat disponibilitatea de a dona Ucrainei întreaga sa flotă, care cuprinde 11 aeronave, de acelaşi tip, pe care le-a scos din exploatare.

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a declarat, joia trecută ,că omologul său polonez l-a asigurat că guvernul de la Varşovia ar fi de acord să desfăşoare cu cel de la Bratislava o acţiune comună de furnizare a unor avioane MIG-29 către Ucraina.

Întrebat atunci câte aparate MIG-29 ar putea să ofere Polonia, şeful de cabinet al preşedinţiei poloneze, Pawel Szrot, a spus că nu vor fi 14, cu siguranţă, prin menţionarea acestei cifre el amintind de numărul tancurilor Leopard 2 pe care Polonia le-a transferat Ucrainei.

Termenul în care Polonia ar putea transfera Ucrainei avioane MIG-29 este de 4-6 săptămâni, de acum înaine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…