Povestea celui mai bătrân câine din lume. Bobi fusese condamnat la moarte când s-a născut VIDEO

Povestea celui mai bătrân câine din lume. Bobi fusese condamnat la moarte când s-a născut VIDEO

La doar două săptămâni de când Spike, din Statele Unite, a fost declarat cel mai bătrân câine din lume, Bobi a venit să-l detroneze. Patrupedul, proaspăt intrat în Cartea Recordurilor, şi-a petrecut întreaga viaţă într-un sat din Portugalia.

Bobi este cel mai bătrân câine din toate timpurile FOTO Guinness World Records

Bobi a împlinit, la data de 1 februarie, vârsta de 30 de ani şi 266 de zile. Povestea sa ar fi putut să aibă un sfârşit tragic încă din prima zi. Vestea că el este, la ora actuală, cel mai bătrân câine în viaţă a venit la numai două săptămâni după ce Guinness World Records îi oferise lui Spike (Chihuahua), în vârstă de 23 de ani, acelaşi titlu.

Fraţii lui Bobi au avut o soartă tragică

Bobi trăieşte în satul Conqueiros, din zona Leiria, Portugalia, loc în care şi-a petrecut întreaga existenţă. Povestea sa ar fi putut să fie una cu final tragic, încă din ziua în care a venit pe lume. Pe 31 mai 1992 a fost unul dintre cei patru pui masculi care s-a născut într-o anexă a gospodăriei familiei Costa, unde aceştia depozitau lemne.

Aveam opt ani. Tatăl meu a fost vânător și întotdeauna am avut mulți câini.”, a spus Leonel Costa, acum în vârstă de 38 de ani.

Datorită numărului mare de animale pe care le dețineau deja, tatăl lui Leonel a decis că nu pot păstra puii nou-născuți.

Din păcate, la vremea aceea era considerat normal de către persoanele în vârstă care nu puteau avea mai multe animale acasă […] să ducă animalele într-o groapă pentru ca acestea să nu supraviețuiască.”, îşi aminteşte Leonel.

A doua zi după ce s-au născut cățeii , părinții lui Leonel au intrat în cameră și i-au luat repede în timp ce mama lor, Gira, lipsea. Cu toate acestea, în graba lor, ei nu și-au dat seama că au lăsat unul în urmă. Leonel își amintește că el și frații săi au fost foarte triști în zilele următoare, dar au observat că Gira a continuat să viziteze anexa în care se născuseră puii. Aşa l-au descoperit pe Bobi, deghizat printre lemne şi au decis să îi ţină existenţa secretă. Până să îl găsească părinţii lor, căţelul deja deschisese ochii. Familia s-a decis să îl păstreze.

Bobi a devenit cel mai bătrân câine din istorie

Leonel crede că unul dintre cei mai mari factori care a contribuit la longevitatea patrupedului este „mediul calm și pașnic” în care trăiește, „departe de orașe”. Bobi nu a fost niciodată legat și mereu a alergat liber prin pădurile și terenurile agricole din jurul casei . Este foarte sociabil, deoarece a crescut cu multe alte animale.

Bobi a fost mereu sociabil cu alte animale FOTO Guinness World Records

Bobi a fost mereu sociabil cu alte animale FOTO Guinness World Records

Din păcate, timpul îşi cam spune cuvântul în privinţa sa. Vederea lui Bobi s-a înrăutățit și Leonel îl observă adesea ciocnindu-se de diferite obstacole.

Datorită vârstei, Bobi se odihnește mai mult decât înaite, iar în zilele mai reci preferă să se relaxeze lângă foc. În ceea ce privește dieta sa, Bobi a mâncat întotdeauna „hrană umană”.

„Ce am mâncat noi, au mâncat și ei”, a spus Leonel, care este de părere că şi acest lucru a contribuit la longevitatea lui Bobi.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, animal cu o speranță medie de viață de 12-14 ani. Guinness World Records și-a actualizat recordurile și a anunțat că Bobi nu este doar cel mai bătrân câine în viață, ci și cel mai bătrân câine în viață din toate timpurile. În trecut, deţinătorul recordului a fost Bluey (1910-1939), un câine australian care a trăit până la 29 de ani și 5 luni.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“