Povestea dramatică a stră-străbunicii Reginei Elisabeta a II-a, născută în Transilvania VIDEO

Povestea dramatică a stră-străbunicii Reginei Elisabeta a II-a, născută în Transilvania VIDEO

Arborele genealogic al familiei regale britanice are rădăcini în România. Mai exact, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. A locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure, reședință care nu a putut fi uitată de monarhia britanică.

Contesa Claudia Rhédey, stră-străbunica actualul suveran britanic a murit la 29 de ani. Foto: Arhivă

În anul 2008, Regele Charles al III-lea a vizitat castelul, iar în 2019 a avut loc inaugurarea noului muzeu din județul Mureș, dedicat Claudiei Rhédey.

În acest castel, care a aparținut unei familii de nobili maghiari, a trăit stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a, pe numele său Claudia Rhédey. Aceasta s-a căsătorit cu prințul german Alexander.

În reședință, există o oglindă interactivă în care contesa își spune povestea.

Era o femeie foarte râvnită în Europa. La balurile din Viena, conform jurnalului ei, avea foarte, foarte mulți pretendenți la fiecare bal, dar după ce l-a întâlnit pe Alexander, a spus că nu mai vrea să mai aibă de-a face cu nimeni. Și inversul e adevărat, deci nici Alexander n-a mai vrut să mai aibă de-a face cu nimeni altcineva”, conform ghidului muzeului, scrie Digi24.ro .

Cei doi au avut o poveste frumoasă de dragoste, însă finalul a fost tragic. Claudia Rhédey a murit la 29 de ani, într-un accident de trăsură în timp ce își vizita soțul.

La acea vreme, Claudia Rhédey era însărcinată cu al patrulea copil. Prințul german se afla la Pettau, pe actualul teritoriu al Sloveniei, la un exercițiu militar. Astfel, fiindcă nu a putut rezista fără el a decis să pornească la drum într-o caleașcă, însă caii s-au speriat, iar caleașca s-a răsturnat.

După accident, aceasta a hotărât să-și continue drumul, fără a acorda prea mare importanță acestei lovituri. Ajunsă la Graz, în Austria, unde a fost așteptată de o prietenă, Claudia Rhédey a decis să continue drumul călare. Drumul i-a fost fatal.

După moartea ei, prințul german nu s-a mai recăsătorit. Mai mult decât atât, i-a scos inima din piept și a purtat-o cu el pretutindeni.

În anul 2019, când s-a deschis expoziția, Charles al III-lea a afirmat că iubește România. Fiindcă nu a putut să participe la eveniment, a transmis un mesaj video:

Doamnelor și domnilor. Transmit felicitările mele sincere pentru inițiativa splendidă de a deschide expoziția din Castelul Rhédey. Relațiile personale cu România sunt foarte importante pentru mine și, de-a lungul anilor, am ajuns să iubesc această minunată țară”, a declarat Charles al III-lea.

Localnicii își amintesc povestea contesei Claudia Rhédey. În plus, aceștia o socotesc pe Regina Elisabeta a II-a ca fiind și regina lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro