Prahova: 544 de cazuri noi de COVID; numărul mare de cazuri - dat de funcţionarea aplicaţiei Corona-Forms

Prahova: 544 de cazuri noi de COVID; numărul mare de cazuri - dat de funcţionarea aplicaţiei Corona-Forms

Autorităţile sanitare din Prahova au raportat, sâmbătă, un număr de 544 de cazuri noi de COVID-19, numărul mare de cazuri fiind generat de punerea în funcţiune a aplicaţiei Corona-Forms, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor comunicate de Prefectura Prahova, cele 544 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 fac parte din următoarele categorii de vârstă: 0 - 18 ani - 24, 19 - 29 ani - 52, 30 - 39 ani - 104, 40 - 49 ani - 140, 50 - 59 ani - 107, 60 - 69 ani - 63, 70 - 79 ani - 35, 80 - 89 ani - 16, peste 90 ani - 3 cazuri.

Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la 1.000 de locuitori este de 2,60.

"În aplicaţia de colectare a datelor Corona-Forms, gestionată de Ministerul Sănătăţii şi STS, au fost introduse de către utilizatorii din DSP Prahova cazurile pozitive din judeţ, în baza rezultatelor transmise, conform legislaţiei, de către laboratoarele care au lucrat probe PCR de la persoanele testate. Aplicaţia a fost îmbunătăţită şi, din 1 noiembrie, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel judeţean. Aplicaţia este în procedură de actualizare şi, în momentul actual, se introduc rezultate de către laboratoare, concomitent cu introducerea rezultatelor de către DSP. Direcţia trebuie să aloce judeţului Prahova datele introduse de laboratoarele care au raportat cazurile în platforma. Conform informaţiilor Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile nealocate vor fi repartizate în zilele următoare pe judeţe. Astfel, numărul mare de cazuri raportate în ultimele zile este generat de însumarea rezultatelor introduse în platformă de laboratoare şi alocate judeţului Prahova, începând cu data funcţionării noii aplicaţii", precizează DSP Prahova.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 384 de paturi sunt ocupate. La ATI, nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienţii cu SARS-CoV-2. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Cătălina Matei, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale