Prahova: Autorităţile cer ca încă 3 spitale să primească bolnavi COVID-19; doar 15 locuri mai sunt libere

Prahova: Autorităţile cer ca încă 3 spitale să primească bolnavi COVID-19; doar 15 locuri mai sunt libere

Autorităţile prahovene cer ca încă trei spitale din judeţ să poată primi pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, în condiţiile în care doar 15 locuri mai sunt disponibile pentru persoanele infectate, iar izolatorul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) este plin de suspecţi.

Prefectul Cristian Ionescu a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că cea mai mare problemă este în acest moment legată de capacitatea de cazare a pacienţilor care stau în izolare la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU în aşteptarea rezultatelor testelor pentru SARS-CoV-2.

Izolatorul de la această unitate sanitară este plin în prezent, iar capacitatea de testare a spitalului este depăşită, în condiţiile în care zeci de persoane necesită zilnic testarea pentru noul coronavirus, iar rezultatele întârzie în unele cazuri până la 36 de ore, a spus prefectul.

"Acum sunt 50 de persoane în izolatorul de la Spitalul Judeţean şi nu mai este acum niciun spaţiu pentru cei suspecţi. Asta nu înseamnă că în următoarele două ore, de exemplu, nu se vor elibera două-trei locuri, însă ele vor fi din nou ocupate pentru că sunt zeci de persoane care zilnic trebuie testate", a declarat Cristian Ionescu.

În aceste condiţii, una dintre soluţiile identificate ar fi aducerea la SJU a unui aparat mai performant pentru efectuarea testelor, în acest sens fiind făcute solicitări către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Prahova, în subordinea căruia funcţionează SJU Ploieşti. Aparatul ar putea ajunge însă la acest spital în cursul lunii august, a mai adăugat prefectul.

Totodată, acesta a precizat că vor fi făcute şi solicitări către agenţii economici din judeţ pentru a pune la dispoziţia autorităţilor spaţii de cazare pentru suspecţii de COVID-19.

De asemenea, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din judeţ, s-au cerut deja aprobări pentru ca alte trei spitale din judeţ să poată primi pacienţi cu forme uşoare ale bolii, fiind vorba despre unităţi sanitare din Breaza, Băicoi şi Floreşti, a mai declarat Cristian Ionescu.

În ultimele 24 de ore, în Prahova au fost înregistrate 108 cazuri noi de COVID-19, numărul total al celor infectaţi de la începutul epidemiei ajungând astfel la 1.431 de persoane.

"Conform reprezentanţilor DSP Prahova, numărul mare de cazuri este generat de o sporire a testărilor, atât la cerere (în cazul celor care doresc să călătorească în anumite state care solicită la graniţă o dovadă în acest sens), cât şi a contacţilor direcţi ai persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, dar şi a neglijării măsurilor de protecţie de către mare parte din populaţie. Autorităţile sanitare, dar şi prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, revin cu un apel pentru respectarea distanţării fizice, a purtării măştilor de protecţie, a igienizării dese a mâinilor şi suprafeţelor comune utilizate, a evitării pe cât posibil a deplasărilor care nu sunt urgente, a evitării locurilor aglomerate, iar în cazul prezentării simptomelor asociate COVID să contacteze medicul de familie sau să sune la 112 în vederea unei evaluări de specialitate", se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…